Sekite mus Facebook'e!
Tie, kurie laikosi sveikos mitybos ar tiesiog labai mėgsta daržoves, gali pasilepinti šiomis įdomiomis salotomis, kurios dailiai sočios ir gali būti valgomos ir pietums, ir vakarienei.
Kai kurie žmonės įprato vakarienei valgyti šaltą vakarienę. Pavyzdys galėtų būti pyragaičiai su saliamiu, kumpiu, sūriu ar dar kuo nors. Tokia vakarienė tikrai skani, bet tikrai ne itin sveika . Taigi pabandykite valgyti keletą daržovių, pavyzdžiui, salotų pavidalu. Pamatysite, kad jausitės geriau, o svoris gali kristi.
Šioms salotoms reikalingi ingredientai
Norėdami paruošti šias skanias salotas namuose, jums reikės kelių ingredientų. Todėl paruoškite:
- 1 kg bulvių
- druskos pagal skonį
- 500 g kopūstų
- 2 šaukštai obuolių sidro acto
- 2 šaukštai garstyčių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus
- 1 svogūnas
- 100 ml pieno
- 5 marinuoti agurkai
- 2 šaukšteliai cukraus
Skanių salotų paruošimo procedūra
Pirmiausia nuplaukite bulves ir išvirkite jas klasikiniu būdu. Tada nuplaukite kopūstą ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Įsitikinkite, kad makaronai yra tikrai maži , kitaip negalėsite valgyti didelių gabalėlių. Tada rankomis patrinkite kopūstą, o galiausiai pabarstykite ketvirtadaliu šaukšto druskos, šaukšteliu cukraus ir apliekite aliejumi bei actu. Nepamirškite gerai išmaišyti.
Apdorokite svogūną
Dabar paimkite svogūną, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Tada supilkite į keptuvę su lašeliu saulėgrąžų aliejaus ir pakepinkite. Kai tik svogūnas pradeda šiek tiek auksuoti, įpilkite į jį cukraus ir dabar karamelizuokite svogūną. Tai padarysite maždaug per 5 minutes.

Paruošti salotas nėra sunku
Kadangi jau turite pjaustytų kopūstų ir svogūnų, dabar paimkite raugintus agurkus ir apdorokite juos pagal receptą. Agurkus reikia supjaustyti plonais apskritimais ir sudėti į maišytuvą. Supilkite saulėgrąžų aliejų, pieną ir viską išmaišykite. Tada į šį mišinį įpilkite garstyčių, pipirų ir druskos pagal skonį. Dar kartą viską išmaišykite.
Grįžkime prie bulvių
Dabar pasiekite bulves, kurias jau turėjote išvirti. Dabar tiesiog nulupkite juos nuo odos ir supjaustykite kubeliais. Sudėkite juos į salotų dubenį, tada suberkite kopūstą , kurį išimsite iš acto marinato. Taip pat sudėkite agurkus ir karamelizuotus svogūnus. Dubenyje kruopščiai išmaišykite salotas ir viskas.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
