Sekite mus Facebook'e!
Krabų lazdelės Japonijos parduotuvių lentynose pasirodė septintajame dešimtmetyje. Tuo metu pirmą kartą per daugelį metų šalyje kilo maisto krizė. Iš parduotuvių lentynų dingo švieži krabai
. Kadangi trūko japonams svarbaus produkto, reikėjo skubiai ieškoti pakaitalo. Vienas iš žuvies produktus gaminančių fabrikų išrado krabų lazdeles
. Po kurio laiko krabų lazdelės paplito visame pasaulyje. Žinoma, šiame produkte nebuvo krabų mėsos. Tačiau neįprastas žuvies skonis vis tiek sudomino daugybę žmonių.
Atsirado daugybė įvairių krabų patiekalų
.
Pavyzdžiui, krabų salotos.
Krabų salotų ingredientai:
- Krabų lazdelės – 5 vnt;
- dešrelės – 200 g;
- Sūris – 100 g;
- Agurkai – 2 vnt;
- Virtas kiaušinis – 3 vnt;
- Žirneliai – 2 šaukštai;
- Majonezas – 3 šaukštai.
Krabų lazdelių paruošimas:
Supjaustykite plonai šiaudeliais krabų lazdeles ir dešrą. Panašiai plonai supjaustykite sūrį ir agurkus. Dešrą, krabų lazdeles, sūrį ir agurkus sudėkite į salotinę
. Nuluptus kiaušinius supjaustykite nedideliais strypeliais, sudėkite į salotinę kartu su žirneliais
.
Salotas pagardinkite majonezu, druska ir gerai išmaišykite.
Gausite greito užkandžio krabų lazdelių salotas.
Beje, šiam receptui skirtą dešrą reikia išvirti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
