Sekite mus Facebook'e!
Sumuštiniai yra vienas populiariausių užkandžių. Ir šį titulą jie išlaiko jau daugiau nei 2000 metų! Idėja ant duonos dėti įvairių mėsos, sūrio, daržovių ir vaisių gabalėlių atsirado senovėje. Tiksliau sakant, žmonės tiesiog konservuodavo maistą valgydami nuo stalo likusius likučius su duona.
XX amžiuje sumuštinių gamyba išsivystė į didžiulę gastronominę kultūrą. Pradėjo atsirasti įvairių rūšių sumuštinių. Ši tendencija ypač pastebima buvo Jungtinėse Valstijose.
Tačiau šis užkandis buvo populiarus ir TSRS. Būtent čia žmonės sugalvojo idėją ant duonos su sviestu dėti dešros ar ikrų.
Galėtume ilgai kalbėti apie įvairias sumuštinių naujoves. Verčiau pagaminkime vieną iš šių gardžių pusryčių užkandžių.
Menkės sumuštinio ingredientai:
- menkių kepenėlės – 120 g;
- kepalas – 6 riekelės;
- vištienos kiaušiniai – 2 vnt.;
- majonezas – šaukštai l.;
- žalieji svogūnai – krūva;
- česnakas – 2 gvazdikėliai;
- lydytas sūris – vnt.
Menkės sumuštinių gaminimas:
Kietai išvirkite kiaušinius ir sutrinkite menkių kepenėles iki vientisos masės. Smulkiai sutarkuokite kietai virtus kiaušinius ir sudėkite į dubenį su kepenėlėmis.
Sūrį smulkiai sutarkuokite ir sudėkite į kiaušinius bei subproduktus. Smulkiai supjaustykite laiškinius svogūnus ir išspauskite česnako skilteles. Abu ingredientus sudėkite į dubenį su kepenėlėmis ir gerai išmaišykite.
Pagardinkite mišinį majonezu ir vėl išmaišykite. Tolygiai paskirstykite mišinį ant kiekvienos duonos riekės.

Jei pageidaujate, duoną galima paskrudinti keptuvėje.

Tačiau net ir be šios technikos gaunasi skanus ir sotus sumuštinis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


