Sekite mus Facebook'e!
Pyragai su juodaisiais serbentais kvepia vasara. Šis teiginys tikrai tinka šiam kepiniui, nes serbentai suteikia pyragui gardų skonį ir naudą
. Faktas tas, kad juoduosiuose serbentuose yra C, A, E, K, B grupės vitaminų, taip pat kalio, magnio, geležies, mangano, cinko ir kitų naudingų medžiagų. Jie padeda stiprinti imunitetą, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą, didina hemoglobino kiekį ir mažina tam tikrų ligų riziką.
Juoduosiuose serbentuose yra antioksidantų, kurie apsaugo organizmo ląsteles nuo laisvųjų radikalų ir užkerta kelią priešlaikiniam senėjimui.
Išsikepkime juodųjų serbentų pyragą patys
Sudedamosios dalys: 1:
- Miltai – 270 g;
- Juodieji serbentai – 200 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- grietinė 15-20 % – 160 g;
- Cukrus – 150 g;
- raugas – 1 valgomasis šaukštas;
- Augalinis aliejus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1 žiupsnelis.
Juodųjų serbentų pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į atskirą dubenį. Į dubenį įmuškite kiaušinius, kartu su cukrumi plakite mikseriu, kol masė pabals
. Į masę supilkite grietinę ir vėl išplakite, įberkite druskos. Į kiaušinių masę palaipsniui persijokite miltus ir mikseriu išminkykite tešlą
. Uogas galite pabarstyti trupučiu miltų
.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite ½ tešlos
. Į tešlą supilkite uogas, užpilkite likusia tešlos dalimi.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Iškepęs pyragas turėtų 10 minučių atvėsti. Jei norite, galite jį apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
