Sekite mus Facebook'e!
„Smetannik” pyragas yra klasikinis rusų konditerijos gaminys, populiarėjantis dėl savo išskirtinio skonio ir paprasto paruošimo. Šio saldaus deserto pagrindą sudaro grietinė, kuri geriausiai pabrėžia pyrago švelnumą ir lengvumą. Pyragas „Smeetannik” idealiai tinka tiek kasdienei arbatai, tiek šventiniam stalui, džiugindamas šeimininkes savo universalumu ir patrauklumu
. Pagrindinis ingredientas – grietinė – suteikia pyragui ne tik lengvo rūgštumo, kuris subalansuoja saldumą, bet ir padaro jo tekstūrą stebėtinai minkštą ir drėgną. Kartu su plonais pyragais, kurie gali būti gaminami ir iš biskvitinės, ir iš smėlinės tešlos, gaunamas harmoningas ir skanus skanėstas.
Variacijos, į kremą pridedant riešutų, uogų ar vaisių, leis kiekvienam pasigaminti savąjį unikalų „Smetannik”, suteikiantį klasikiniam receptui individualumo.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušiniai – 5 vnt;
- Cukrus – 180 g;
- miltai – 110 g;
- Kakava – 30 g;
- Druska – 1/5 šaukštelio;
- Vanilinas – ¼ šaukštelio;
- cinamono – ¼ šaukštelio.
Kremo ingredientai:
- Grietinė 20-25 % – 1 kg;
- Cukraus milteliai – 150 g;
- Vanilinas – 1/3 šaukštelio;
- Konservuoti ananasai – 2 žiedai;
- Konservuoti persikai – 4 puselės.
Šokoladinio glaisto ingredientai:
- Šokoladas: pieniškas šokoladas – 80 g;
- Sviestas – 25 g.
Pyrago „Smeetannik” paruošimas:
Sumaišykite kiaušinius su druska ir pradėkite plakti mikseriu, palaipsniui suberkite cukrų. Į sietelį suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, vaniliną, druską, cinamoną ir persijokite.
Kiaušinius plakite tol, kol mišinio paviršius nepraras šaukštų raštų. Supilkite į birų produktų mišinį, išminkykite tirštą vientisą tešlą
. Tešlą sudėkite į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 50 minučių. Tada biskvitą palikite atvėsti be formos.
Kremui pasverkite grietinę ir palaukite, kol išrūgos nutekės. Sumaišykite grietinę su cukraus pudra, vanile ir išplakite iki purios pastovios masės.
Persikus ir ananasus smulkiai
supjaustykite
, biskvitą padalykite į plonus pyragaičius
.
Kiekvieną plutą aptepkite grietine, iš anksto išmirkyta ananasų arba persikų sultyse
. Ant kiekvieno kremo sluoksnio paeiliui dėkite pjaustytų persikų arba ananasų. Paskutinį sluoksnį papuošiame glajumi, tam sviestą sumaišome su ištirpintu šokoladu ir
paliekame tortą šaldytuve mirkti 8 valandas. Tada torto šonus papuošiame kremu.

Gaunasi labai saldus naujametinis tortas. Tai puikus būdas nustebinti svečius per šventes.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


