Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausias „3 puodelių“ pyragas. Nereikia nei maišytuvo, nei svarstyklių: drėgnas, net ir nemirkytas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastumas, kuris stebina

Kiekviena šeimininkė žino, kad gardus pyragas nebūtinai turi būti sudėtingas ar reikalaujantis daugybės indų bei prietaisų. „3 puodelių“ pyragas – tai kulinarinė klasika, kurią vertina tiek pradedantieji, tiek patyrę kepėjai. Jo pavadinimas išduoda pagrindinę paslaptį: viskas matuojama paprastu virtuviniu puodeliu. Pamirškite svarstykles, maišytuvą ar sudėtingus receptus – čia svarbiausia yra tvarka, ingredientų kokybė ir gera nuotaika.

Iš kur kilo „3 puodelių“ pyragas?

Šis pyragas dar vadinamas „močiutės pyragu“. Jis paplito Rytų Europoje XX a. viduryje, kai virtuvėse ne visada buvo elektronikos gausa. Receptas išliko populiarus iki šių dienų dėl savo paprastumo ir garantuoto rezultato – pyragas visuomet pavyksta, o jo drėgną tekstūrą mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Reikalingi ingredientai

Kaip sufleruoja pavadinimas, svarbiausi komponentai matuojami tais pačiais puodeliais. Tradicinė versija atrodo taip:

  • 1 puodelis kefyro (arba natūralaus jogurto)
  • 1 puodelis cukraus
  • 1 puodelis manų kruopų

Papildomai:

  • 2 kiaušiniai
  • ½ puodelio aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnelis vanilinio cukraus
  • pagal skonį – uogos, džiovinti vaisiai ar riešutai
Rekomenduojame:  Šokoladinis desertas per 5 minutes: Jokio kepimo, tik kondensuotas pienas ir želatina. Pirmos klasės konditerių meistrų receptas

Gaminimo procesas

  1. Manų kruopas užpilame kefyru ir paliekame 15–20 min., kad jos išbrinktų. Tai – drėgnumo paslaptis.
  2. Įmaišome cukrų, kiaušinius, aliejų, kepimo miltelius, vanilę. Jokio plakimo – užtenka šaukšto ar silikoninės mentelės.
  3. Tešlą supilame į kepimo formą. Norint ypatingo skonio, galima įmaišyti mėgstamų uogų ar paberti riešutų ant viršaus.
  4. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių.

Kodėl jis toks ypatingas?

  • Drėgnumas be sirupo. Skirtingai nei daugelis pyragų, šio nereikia mirkyti. Kefyras ir manų kruopos užtikrina minkštą, purus, bet drėgną tekstūrą.
  • Universalumas. Kepinys gali būti tiek paprastas kasdieniam arbatos pasisėdėjimui, tiek puošnus torto pagrindas. Jei užpilsite šokoladiniu glaistu ar jogurtiniu kremu – gausite desertą, vertą šventinio stalo.
  • Paprastumas. Užtrunka vos kelias minutes paruošti, o rezultatas visada maloniai nustebina.

Įdomybės ir variacijos

  • Turkiška įtaka. Turkijoje populiarus „Revani“ desertas, gaminamas iš manų kruopų – jis labai panašus į mūsų „3 puodelių“ pyragą, tik dažniausiai mirkomas sirupe.
  • Dietiška versija. Cukrų galima keisti medumi ar stevija, o vietoje kvietinių manų rinktis pilno grūdo variantą.
  • Šokoladinis akcentas. Įmaišius kakavos, gausite švelnų „brownie“ tipo pyragą, bet daug lengvesnį.
  • Uogų žavesys. Avietės, mėlynės ar vyšnios suteikia rūgštelės, kuri puikiai dera su saldžia tešla.
Rekomenduojame:  Neįtikėtinai skanūs traškūs sausainiai

Pabaigai

„3 puodelių“ pyragas – tai įrodymas, kad gardžiausi dalykai dažniausiai slypi paprastume. Jis visada drėgnas, purus, kvapnus ir nesudėtingas – ideali išeitis, kai norisi kažko skanaus be ilgo stovėjimo virtuvėje.

Jei dar neišbandėte, pats laikas išsitraukti tris puodelius, įjungti orkaitę ir pasimėgauti šiuo nesenstančiu klasikos kepiniu!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 2.5 / 5. Balsų skaičius: 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.