Sekite mus Facebook'e!
Klasikinis sriubos su mėsos kukuliais receptas. Man šis patiekalas patinka dėl produktų rinkinio paprastumo ir greito gaminimo. Įdarą rinkitės pagal savo skonį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- maltos mėsos, 300 g;
- svogūno, 2 vnt;
- morkų ir pomidorų po 1 vnt;
- bulvių, 3 – 4 vnt;
- ryžiai, 2 šaukštai;
- druskos, pipirų, prieskonių, žolelių.
Gaminimo procesas
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorus
. Į puodą supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną, sudėkite tarkuotas morkas ir pomidorus, troškinkite kelias minutes.
Sudėkite bulvių gabaliukus ir supilkite vandenį. Užvirkite
ir virkite, kol bulvės bus paruoštos.
Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, druska ir pipirais, prieskoniais pagal skonį.
Suformuokite mėsos kukulius
. Į sriubą sudėkite mėsos kukulius, sriubą pasūdykite, įberkite prieskonių ir užvirus virkite apie 10 min.
Likus porai minučių iki virimo pabaigos
įberkite
žolelių pagal skonį.
Sriubą patiekite su grietine ir džiūvėsėliais
.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


