Sekite mus Facebook'e!
Baravykai vertinami dėl sultingo minkštimo ir sodraus aromato, todėl dažniausiai konservuojami ateičiai. Paruošti su česnaku, prieskoniais ir actu, jie visą žiemą išlaiko tvirtą tekstūrą ir ryškų skonį, todėl yra universalus užkandis šventiniam stalui arba puikus garnyras prie virtų bulvių.

Ingredientai 1 kg grybų:
baravykai – 1 kg;
druska – 1 valgomasis šaukštas;
cukrus – 1 arb. šaukštelis
; actas 9% – 50 ml;
česnakas – 4 skiltelės
; lauro lapas, pipirai – pagal skonį.
Paruošimas:
Nuvalykite baravykus, pašalinkite visas liekanas ir šiurkščius išorinius sluoksnius. Grybus supjaustykite dideliais gabalėliais: nupjaukite kotelius kartu su kepurėlėmis, o didesnes kepurėles vėl perpjaukite pusiau. Grybus sudėkite į sietelį ir kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu. Grybus perkelkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kol jie bus visiškai apsemti.

Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių nuo virimo pradžios. Nusausinkite grybus kiaurasamtyje ir išpilkite vandenį. Sudėkite grybus atgal į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Užpilkite verdančiu vandeniu, vėl visiškai apsemdami grybus. Grąžinkite puodą ant viryklės ir virkite dar 10 minučių. Tada supilkite actą ir troškinkite dar 10 minučių. Paruoškite sterilizuotus stiklainius.

Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite česnako skilteles. Karštus grybus nedelsdami perkelkite į stiklainį, sluoksniais. Sudėję grybus, užpilkite marinatu, kol skystis visiškai apsems turinį. Pripildykite iki pat viršaus ir nedelsdami uždarykite dangtį.

Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje. Šie marinuoti grybai bus skanūs tiek žiemą, tiek pavasarį, ypač derinami su keptomis bulvėmis arba kaip atskiras užkandis.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

