Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniausi marinuoti grybai žiemai. Sodraus skonio, išsaugome visą aromatą viduje.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baravykai vertinami dėl sultingo minkštimo ir sodraus aromato, todėl dažniausiai konservuojami ateičiai. Paruošti su česnaku, prieskoniais ir actu, jie visą žiemą išlaiko tvirtą tekstūrą ir ryškų skonį, todėl yra universalus užkandis šventiniam stalui arba puikus garnyras prie virtų bulvių.

Ingredientai 1 kg grybų:
baravykai – 1 kg;
druska – 1 valgomasis šaukštas;
cukrus – 1 arb. šaukštelis
; actas 9% – 50 ml;
česnakas – 4 skiltelės
; lauro lapas, pipirai – pagal skonį.

Paruošimas:

Nuvalykite baravykus, pašalinkite visas liekanas ir šiurkščius išorinius sluoksnius. Grybus supjaustykite dideliais gabalėliais: nupjaukite kotelius kartu su kepurėlėmis, o didesnes kepurėles vėl perpjaukite pusiau. Grybus sudėkite į sietelį ir kruopščiai nuplaukite tekančiu vandeniu. Grybus perkelkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kol jie bus visiškai apsemti.

Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių nuo virimo pradžios. Nusausinkite grybus kiaurasamtyje ir išpilkite vandenį. Sudėkite grybus atgal į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Užpilkite verdančiu vandeniu, vėl visiškai apsemdami grybus. Grąžinkite puodą ant viryklės ir virkite dar 10 minučių. Tada supilkite actą ir troškinkite dar 10 minučių. Paruoškite sterilizuotus stiklainius.

Rekomenduojame:  Močiutės receptas pomidorams kopūstuose. Taip gaminu jau 30 metų: žiemą taip skanu, kad pirštus apsilaižysi.

Į kiekvieno stiklainio dugną įdėkite česnako skilteles. Karštus grybus nedelsdami perkelkite į stiklainį, sluoksniais. Sudėję grybus, užpilkite marinatu, kol skystis visiškai apsems turinį. Pripildykite iki pat viršaus ir nedelsdami uždarykite dangtį.

Atvėsusius stiklainius laikykite vėsioje vietoje. Šie marinuoti grybai bus skanūs tiek žiemą, tiek pavasarį, ypač derinami su keptomis bulvėmis arba kaip atskiras užkandis.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.