Sekite mus Facebook'e!
Naminiai sausainiai – kvapnus šilumos, jaukumo ir rūpesčio priminimas, siejamas su vaikyste, šventėmis ir šeimos arbatėlėmis.
Kitaip nei parduotuvėje pirktus kepinius, naminius sausainius galima pagaminti pagal bet kokį skonį – trapius, minkštus, traškius, saldžius ar šiek tiek sūrius
.
Receptai dažnai perduodami iš kartos į kartą ir pritaikomi prie šiuolaikinių pageidavimų – pridedama riešutų, šokolado, džiovintų vaisių, prieskonių ir kitų įdarų.
Sausainius lengva paruošti, jiems reikia minimalių produktų ir jie idealiai tinka tiek kasdieniams arbatos vakarėliams, tiek ypatingoms progoms
.
O ir pats kepimo procesas yra ne tik kulinarija, bet ir maloni pramoga, ypač jei juos gaminate su visa šeima.
Ingredientai:
- Miltai – 200 g;
- Cukrus – 70 g;
- augalinis aliejus – 70 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- Druska – žiupsnelis.
Naminių sausainių paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su druska, vaniliniu cukrumi ir įprastu cukrumi, supilkite augalinį aliejų. Sumaišykite ingredientus, suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą elastingą tešlą.
Padalykite tešlą į nedidelius gabalėlius, suformuokite ovalus, kiekvieną apvoliokite cukruje.
Kiekvieną ovalą šakute prispauskite prie stalo, ovalo
formos
galus šiek tiek susiaurinkite
.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.

Gaunasi paprasti cukriniai naminiai sausainiai. Tai puikus parduotuvėje pirktų sausainių pakaitalas.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


