Sekite mus Facebook'e!
Tiksli bananinio pudingo kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis atsirado XIX a. Šiaurės Amerikoje. Bananinis
pudingas – tai desertas, gaminamas iš kreminio kremo su bananais ir vaniliniu glaistu
.
Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo skonio ir tekstūros
. Skirtingose šalyse bananinis pudingas gali turėti savitų ypatumų. Pavyzdžiui, JAV jis dažnai ruošiamas su vanile ir cinamonu, o Jungtinėje Karalystėje – su karamelės padažu.
Šiandien bananų pudingas išlieka populiarus desertas daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti gaminamas su įvairiais priedais, todėl yra daugybė šio deserto variacijų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Pienas – 650 ml;
- tryniai – 4 vnt;
- cukraus – 125 g;
- kukurūzų krakmolas – 50 g;
- druskos – žiupsnelis;
- sviesto – 30 g;
- vanilės pastos – 2 šaukšteliai;
- grietinėlės 35 % – 150 g;
- cukraus pudros – 15 g;
- bananas – 3 vnt;
Sausainių ingredientai:
- cukrus – 80 g;
- sviestas – 100 g;
- miltai – 150 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
- rauginimo medžiaga – 2 g.
Bananinio pudingo paruošimas:
Į puodą su pienu supilkite ⅓ viso cukraus kiekio, įdėkite vanilės pastos ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki pirmųjų burbuliukų. Į trynius supilkite likusį cukrų ir druską, maišykite plaktuvu, kol ištirps smėlio grūdeliai
. Į trynius supilkite krakmolą, išmaišykite. Palaipsniui į trynių mišinį supilkite karštą pieną, komponentus sumaišykite
. Gautą trynių masę supilkite į puodą
.
Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kad sutirštėtų. Sutirštėjusį kremą virkite 3-4 minutes nuolat maišydami
. Į grietinėlės pagrindą sudėkite sviestą, išmaišykite. Pudingą perkelkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Vaniliniams sausainiams į minkštą sviestą supilkite cukrų ir vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Į grietinėlės masę persijokite miltus ir
kepimo
miltelius, išminkykite tešlą
, nedidelėmis porcijomis dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min. Į grietinėlę supilkite cukraus pudrą, išplakite
. Atskirai išplakite atvėsusį kremo pagrindą, palaipsniui įmaišykite jį į grietinėlę, atsargiai išplakite. Į lėkštę dėkite ⅓ pudingo, tada ant jo kaip antrą sluoksnį dėkite bananų griežinėlius
. Ant bananų sluoksnio dėkite lengvai supjaustytus sausainius, uždenkite pudingu
.
Pakartokite bananų ir sausainių sluoksnius, baigdami pudingo sluoksniu
. Palikite desertą šaldytuve bent porai valandų, o geriau 8 valandoms.
Pudingą papuoškite sausainių trupiniais arba karamelizuotais riešutais.
Karamelizacijai keptuvėje verta ištirpinti sviestą, jame ištirpinti cukrų. Į keptuvę sudėkite riešutus ir juos karamelizuokite. Tada į riešutus galima įpilti šiek tiek romo, viskio ar kito alkoholio.
Taip paruošite puikų bananų pudingą. Tai puikus būdas nustebinti svečius nauju desertu.
