Sekite mus Facebook'e!
Tiksli bananinio pudingo kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis atsirado XIX a. Šiaurės Amerikoje. Bananinis
pudingas – tai desertas, gaminamas iš kreminio kremo su bananais ir vaniliniu glaistu
.
Šis desertas išpopuliarėjo dėl savo skonio ir tekstūros
. Skirtingose šalyse bananinis pudingas gali turėti savitų ypatumų. Pavyzdžiui, JAV jis dažnai ruošiamas su vanile ir cinamonu, o Jungtinėje Karalystėje – su karamelės padažu.
Šiandien bananų pudingas išlieka populiarus desertas daugelyje pasaulio šalių. Jis gali būti gaminamas su įvairiais priedais, todėl yra daugybė šio deserto variacijų.
Sudedamosios dalys: 1:
- Pienas – 650 ml;
- tryniai – 4 vnt;
- cukraus – 125 g;
- kukurūzų krakmolas – 50 g;
- druskos – žiupsnelis;
- sviesto – 30 g;
- vanilės pastos – 2 šaukšteliai;
- grietinėlės 35 % – 150 g;
- cukraus pudros – 15 g;
- bananas – 3 vnt;
Sausainių ingredientai:
- cukrus – 80 g;
- sviestas – 100 g;
- miltai – 150 g;
- kiaušinis – vnt;
- vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
- rauginimo medžiaga – 2 g.
Bananinio pudingo paruošimas:
Į puodą su pienu supilkite ⅓ viso cukraus kiekio, įdėkite vanilės pastos ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki pirmųjų burbuliukų. Į trynius supilkite likusį cukrų ir druską, maišykite plaktuvu, kol ištirps smėlio grūdeliai
. Į trynius supilkite krakmolą, išmaišykite. Palaipsniui į trynių mišinį supilkite karštą pieną, komponentus sumaišykite
. Gautą trynių masę supilkite į puodą
.
Mišinį virkite ant vidutinės ugnies, kad sutirštėtų. Sutirštėjusį kremą virkite 3-4 minutes nuolat maišydami
. Į grietinėlės pagrindą sudėkite sviestą, išmaišykite. Pudingą perkelkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.
Vaniliniams sausainiams į minkštą sviestą supilkite cukrų ir vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Į grietinėlės masę persijokite miltus ir
kepimo
miltelius, išminkykite tešlą
, nedidelėmis porcijomis dėkite tešlą ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10-15 min. Į grietinėlę supilkite cukraus pudrą, išplakite
. Atskirai išplakite atvėsusį kremo pagrindą, palaipsniui įmaišykite jį į grietinėlę, atsargiai išplakite. Į lėkštę dėkite ⅓ pudingo, tada ant jo kaip antrą sluoksnį dėkite bananų griežinėlius
. Ant bananų sluoksnio dėkite lengvai supjaustytus sausainius, uždenkite pudingu
.
Pakartokite bananų ir sausainių sluoksnius, baigdami pudingo sluoksniu
. Palikite desertą šaldytuve bent porai valandų, o geriau 8 valandoms.
Pudingą papuoškite sausainių trupiniais arba karamelizuotais riešutais.
Karamelizacijai keptuvėje verta ištirpinti sviestą, jame ištirpinti cukrų. Į keptuvę sudėkite riešutus ir juos karamelizuokite. Tada į riešutus galima įpilti šiek tiek romo, viskio ar kito alkoholio.
Taip paruošite puikų bananų pudingą. Tai puikus būdas nustebinti svečius nauju desertu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
