Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių žino apie tokį pyragą kaip sūrio pyragas. Iš kur pas mus atsirado toks madingas desertas
? Dauguma žmonių teigia, kad sūrio pyragas atsirado Amerikoje. Argumentą tokiai išvadai žmonės pateikia tai, kad vienas iš labiausiai perkamų sūrio pyragų vadinasi „Niujorkas”.
Iš dalies žmonės teisūs, madingas desertas su moderniu receptu pas mus atkeliavo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Tačiau sūrio pyragas yra daug senesnis nei visos Amerikos atradimas
. Sūrio pyrago gimtine reikėtų laikyti senovės Graikiją. Ten šis desertas pirminiu pavidalu buvo gaminamas maždaug prieš 4000 m.
Dabar sūrio pyrago gaminimo būdas pasikeitė.
Sūrio pyrago ingredientai:
- varškė – 600 g;
- grietinė – 200 g;
- kiaušinis – 4 vnt;
- cukraus – 120 g;
- krakmolo – 50 g;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis.
Sūrio pyrago paruošimas:
Į dubenį su varške įmaišykite grietinę. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, trynius sudėti į grietinę ir varškę, supilti krakmolą
. Panardinamuoju mikseriu išplakti varškės masę iki vientisos masės be gumuliukų. Atskirai mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki purių ir stabilių viršūnių
. Palaipsniui į baltymus suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską.
Atsargiai sudėkite baltymų mišinį į varškės masę, maišydami mentele
.
Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite į ją varškės masę.
Pyragą kepkite 160 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
Sūrio pyragą iš formos išimkite tik tada, kai jis visiškai atvės.
Papuoškite pyragą jogurtu arba grietine, taip pat vaisiais ir uogomis.
