Sekite mus Facebook'e!
Sluoksniuotos tešlos istorija siekia Prancūziją, kur ji išpopuliarėjo XVIII amžiuje. Iš pradžių tai buvo išskirtinis aristokratų ir didikų patiekalas
. Sluoksniuotos tešlos pyragas buvo traški tešla su įvairiais įdarais: grietinėle, uogiene arba plakta grietinėle.
Ilgainiui sluoksniuotos tešlos receptas paplito visoje Europoje ir tapo prieinamas platesnei auditorijai. Šiandien sluoksniuotos tešlos šiaudelių galite rasti bet kurioje konditerijos parduotuvėje arba pasigaminti patys namuose.
Tešlos ingredientai:
- Miltai – 450 g;
- Cukrus – 20 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Pienas – 250 ml;
- sausos mielės – 6 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Pienas – 1 valgomasis šaukštas.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Bulvės – 500 g;
- Sviestas – 50 g;
- Sūris – 100 g;
- žali svogūnai – 50 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Pūstų pyragaičių paruošimas:
Bulves nulupkite ir išvirkite, kol suminkštės. Tešlai: pieną, cukrų, augalinį aliejų, kiaušinio baltymą, mieles ir druską sumaišykite su miltais ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą.
30 minučių palikite tešlą po rankšluosčiu
.
Grįžkite prie įdaro, sutrinkite bulves, įdėkite sviesto, druskos ir pipirų. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir pridėkite prie bulvių
. Sutarkuokite sūrį
ir pridėkite prie
įdaro. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 5 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiokite didelį stačiakampį sluoksnį
. Ant mažųjų sluoksnio galų uždėkite po juostelę įdaro. Abu ritinio galus su įdaru susukite į stačiakampio centrą.
Tą patį padarykite su likusia tešlos dalimi. Atskirkite abu suktinukus, kiekvieną patepkite kiaušinio tryniu. Vamzdelius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-28 minutes.
Rezultatas – skanūs bulvytės su bulvėmis.
Geras būdas paruošti kepinius be pyragų formavimo.
