Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti grybai yra tradicinis užkandis ant bet kurio šventinio stalo. Šis receptas padės greitai ir lengvai pasigaminti labai skanių grybų, kuriuos marinuodami vos 24 valandas gausite traškų ir aromatingą užkandį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- austrių grybų, 1 kg;
- vandens, 0,5 litro;
- druskos, 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus, 0,5 šaukštelio;
- lauro lapai, 2 vnt;
- garstyčių sėklų, pipirų grūdelių, kalendros, kmynų ir krapų po ¼ šaukštelio.
Virimo procesas
Išvalykite ir nuplaukite grybus
. Sumaišykite vandenį su druska ir cukrumi, visais išvardytais prieskoniais
. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite ir virkite 7 min.
Grybus užvirkite vandenyje, virkite 15 min.
Patarimas: grybų virimo laikas priklauso nuo jų dydžio, jei turite mažų ar stambių grybų, užteks 10 minučių.
Sudėkite grybus į indą su dangčiu, sumaišykite su česnako skiltelėmis, užpilkite karštu marinatu ir įdėkite lauro lapą.
Uždenkite indą dangčiu, atvėsinkite ir išsiųskite į šaldytuvą 24 valandoms.
Patiekdami marinuotus grybus galite pagardinti augaliniu aliejumi, citrinos sultimis, pipirais, žolelėmis ir svogūnais.
Pagal šį receptą taip pat gaminu grybus, jie taip pat gaunasi stiprūs ir tankūs, traškūs.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


