Sekite mus Facebook'e!
Kiekviena šalis turi savo populiarų sausainį. Tai desertas, kuris išlieka aktualus visoms kartoms.
Pavyzdžiui, Anglijoje prie arbatos mėgstama patiekti imbierinių sausainių, o Vokietijoje – klasikinių sausainių. Jungtinėse Amerikos Valstijose garsėja šokoladiniai sausainiai, kurių yra įvairių rūšių.
Prancūzai mėgsta „Madeleine” sausainius, o italai – sausainius biscotti
.
Mažiau populiarūs sausainiai yra Azijoje, ten daugiausia galima rasti fortūnos sausainių
. papasakosime, kaip paruošti biudžetinius sausainius arbatos vakarėliui.
ingredientai
:
- Sudedamosios dalys: miltai – 650 g;
- raugas;
- sviestas – 350 g;
- kefyras – 250 ml;
- cukraus – 150 g.
Biskvito paruošimas:
Į 500 g miltų įdėkite 250 g šalto sviesto, sumalkite jį į trupinius. Į sviesto trupinius suberkite kepimo miltelius, supilkite kefyrą ir užminkykite minkštą ir nelipnią tešlą.
Tešlą suvyniokite į celofaną ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu miltus ir cukrų supilkite į kepimo formą ir sumaišykite
. Į miltų ir cukraus mišinį
supilkite
sviestą ir vėl įtrinkite į trupinius. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, suformuokite rutuliukus ir
kiekvieną rutuliuką iškočiokite į ploną stačiakampį. Kiekvieną sluoksnį apibarstykite grietinėlės trupiniais ir uždenkite kitu sluoksniu.
Pakartokite su visais sluoksniais.
Didžiąją sluoksniuotą tešlą padalykite į kvadratėlius ir sudėkite juos ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Kiekvieną kvadratą patepkite kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Rezultatas – skanus sluoksniuotos tešlos sausainis. Prieš patiekiant sausainius verta apibarstyti cukraus pudra.
