Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skaniau nei bet kokie pirožkai. Švelnių kopūstų blynų receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blini, kaip ir karavajus, laikomi klasikiniais rusų virtuvės patiekalais. Nepaisant to, kad juos kepame per didžiąją Maslenicos šventę, blynai atsirado daug anksčiau. Manoma, kad jie išgarsėjo, kai žmonės pradėjo aktyviai kepti plonus blynų formos pyragus. Siūlome kepti kopūstų blynus!

Blynų ingredientai:

  • Kopūstai – 500 gr;
  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Džiovintas česnakas – ½ šaukštelio;
  • Pienas – 500 ml;
  • Miltai – 200 gr;
  • Mielės – 6 g;
  • Augalinis aliejus;
  • Sviestas – blynams aptepti.

Blynų paruošimas:

Kopūstus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, kad tilptų į smulkintuvo indą, ir sudėkite į indą. Jei neturite smulkintuvo, galite naudoti panardinamąjį maišytuvą

. Sutrinkite kopūstus iki tyrės, nedidelėmis porcijomis supilkite pieną.

Вкуснее любых пирожков. Рецепт нежных блинчиков на капусте

Tyrę sudėkite į dubenį. Įberkite druskos, kiaušinių ir džiovintų česnakų.

Вкуснее любых пирожков. Рецепт нежных блинчиков на капусте

Maišykite pilant šiltą pieną. Svarbu – pienas turi būti ne karštas, o ne šaltas, kad mielės galėtų fermentuotis

. Į gautą mišinį suberkite persijotus miltus, išmaišykite. Įdėkite sausas greitai veikiančias mieles ir išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį maistine plėvele. Pastatykite šiltoje vietoje 30-40 min.

Rekomenduojame:  Magiškas receptas. Burnoje tirpstančios salotos: sočios ir skanios.

Įkaitinkite augaliniu aliejumi pateptą keptuvę ant didelės ugnies. Kai aliejus įkais, sumažinkite kaitrą iki silpnos.

Svarbu, kad keptuvę pateptumėte prieš kiekvieną blyną, nes į tešlą aliejaus nepateko.

Supilkite tešlą į keptuvės vidurį, padarydami nedidelio skersmens blyną, kitaip mūsų tiršta tešla apverčiant gali plyšti.

Вкуснее любых пирожков. Рецепт нежных блинчиков на капусте

Patikrinkite, ar blyno apačia parudavusi, ir apverskite. Apkepkite antrąją pusę ir dėkite į lėkštę, aptepę ištirpintu sviestu.

Вкуснее любых пирожков. Рецепт нежных блинчиков на капусте

Blynai paruošti. Gero apetito!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *