Sekite mus Facebook'e!
Mėsos bandelės yra populiarus ir labai skanus patiekalas, sulaukiantis gerbėjų įvairiuose pasaulio kraštuose. Tai minkštos tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinys, todėl puikiai tinka tiek sotiems užkandžiams, tiek pilnaverčiams pietums ar vakarienei.
Pagrindiniai mėsos bandelių privalumai – jų universalumas ir pritaikomumas skirtingiems skoniams ir pageidavimams
.
Galite naudoti bet kokį įdarą – nuo kiaulienos ir jautienos iki vištienos ir kalakutienos, taip pat pridėti įvairių daržovių, grybų ir prieskonių.
Papasakosime apie mėsos bandelių su traškia tešla receptą
.
Ingredientai: 1:
- augalinis aliejus – 70 ml;
- svogūnas – 2 vnt;
- maltos mėsos – 350 g;
- paprika;
- juodųjų pipirų;
- majonezas – 2 šaukštai;
- raugo – 1 šaukštelis;
- vandens – 200 ml;
- miltai – 400 g;
- druskos – 1,5 šaukštelio.
Bandelių su mėsa paruošimas:
Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Į svogūną suberkite maltą mėsą, papriką, pusę šaukšto druskos ir juodųjų pipirų
. Kepkite maltą mėsą su prieskoniais ir svogūnais, kol iškeps. Tešlai majonezą sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite vandenį ir druską
. Į mišinį supilkite miltus, išminkykite tešlą ir suformuokite iš jos rutulį. Palikite tešlą po celofanu ir rankšluosčiu 10 minučių.
Antrąjį svogūną supjaustykite plunksnelėmis ir sumaišykite su malta mėsa, jei norite, įberkite žolelių. Išminkykite tešlą ir padalykite ją į 20 vienodų dalių, suformuokite ritinėlius.
Suktinukus iškočiokite plonais stačiakampiais sluoksniais. Ant kiekvieno sluoksnio mažesnio krašto dėkite įdaro ir suvyniokite į vidų.
Prieš vyniodami būtinai užlenkite kraštus iš abiejų pusių.
Apkepkite vamzdelius ant keptuvės iš abiejų pusių, kol paruduos. Svarbu iš anksto įkaitinti aliejų, nes vamzdeliai jame turi plaukioti.
Gausite skanius traškius vamzdelius su mėsa. Šis greito kepimo receptas padės sutaupyti pinigų perkant beliašus ir čeburekus.
