Sekite mus Facebook'e!
Vokiečiai nuo senų laikų mėgsta tepti duoną bet kokia kreminės tekstūros mase. Šioje šalyje šie padažai, kremai ir sūriai laikomi vienais svarbiausių patiekalų per bet kokią šventę. Beje, grietinėlę galima tepti ant bet ko. Pavyzdžiui, be sausainių, biskvitų, traškučių ir net vaisių naudojami kreminiai užtepai
. Mūsų šalyje kreminiai užtepai taip pat populiarėja. Dažniausiai šių kremų receptus naudojame užkandžiams. Pasirodo, tai būna glaustas, vieno patiekalo patiekalas.
Esame pasirengę pateikti jums laimingų užkandžių užtepėlių receptą šventėms.
Šventinės užkandžių užtepėlės ingredientai:
- Žalioji saldžioji paprika – vnt;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- kefyras – 180 ml;
- lydytas sūris – brac;
- kukurūzų krakmolas – ½ šaukštelio.
Šventinio padažo paruošimas:
Paprikos išvalomos nuo vidaus ir supjaustomos nedideliais kvadratėliais. Keptuvėje įkaitiname saulėgrąžų aliejų ir ant silpnos ugnies apkepiname paprikas. Svarbu palaukti, kol daržovės atiduos sultis
. Tada į keptuvę supilti paprikų kefyrą ir pašildyti iki kambario temperatūros. Į kefyro mišinį sudėkite lydytą sūrį, 4 min. lydykite ant silpnos ugnies
. Į sūrio mišinį supilkite krakmolą, virkite, kol kremas sutirštės.
Šį sūrio ir kefyro kremą atvėsinkite šaldytuve.
Po poros valandų galutinio sutirštėjimo paruoštą mišinį užtepkite ant skrebučių.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
