Sekite mus Facebook'e!
Mėsos paplotėliai – apetitiškas ir universalus patiekalas, vienodai populiarus tiek namų, tiek restoranų virtuvėje. Kadangi paplotėliai yra plonos tešlos ir įvairių įdarų derinys, juos galima ruošti su įvairių rūšių mėsa, daržovėmis, sūriais ir prieskoniais. Todėl jie puikiai tinka tiek greitam užkandžiui, tiek pilnaverčiams pietums ar vakarienei.
Sluoksniuotos tešlos istorija siekia Europos virtuvės laikus, kai įvairiems kulinarijos gaminiams gaminti buvo naudojama įvairių rūšių tešla iš miltų, vandens ir riebalų. Sluoksniuotos tešlos gaminiai tapo ypač populiarūs dėl savo paprastumo ir skonio. Jie ruošiami sluoksniuotos tešlos pagrindu, kuri iškepusi įgauna traškią plutelę ir lengvumą.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: Sluoksniuotos tešlos gaminiai – 1 kg;
- Įdaras – 800 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- pipirai – 1 šaukštelis;
- Svogūnas – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- Sviestas – 20 g.
Mėsos paplotėlių paruošimas:
Į maltą mėsą įberkite druskos ir juodųjų pipirų, taip pat mėgstamų prieskonių pagal skonį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sudėkite jį į faršą, išmaišykite.
Į faršą taip pat galite suberti prieskonines žoleles. Sluoksniuotą tešlą padalykite į mažus kvadratėlius ir kiekvieną iškočiokite į 15×15 cm plotą
. Į tešlą sudėkite faršą ir užspauskite priešingus kraštus.
Vokelius subadykite šakute ir dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Kiekvieną voką aptepkite kiaušiniu ir kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Kad vokeliai būtų švelnesnės tekstūros, verta juos patepti ištirpintu sviestu. Tai greiti ir lengvi mėsos paplotėliai.
