Sekite mus Facebook'e!
Negaliu nustoti gaminti šios sriubos! Visi mano draugai ir šeima mėgsta šią sriubą! Šią sriubą taip lengva pagaminti, ji gaminama iš paprastų ir pigių ingredientų!
Pasigaminkime kvapnią ir skanią sriubą patys
Sudedamosios dalys:
- kopūstai – 400 g;
- cukrus – 1 arb. šaukštelis;
- druska – 1 arb. šaukštelis;
- konservuoti pomidorai – 300 g;
- bulvės – 2 vnt.;
- česnakas – 3 gvazdikėliai;
- malta mėsa – 400 g;
- morkos – vnt.;
- saldieji pipirai – 3 vnt.;
- virintas vanduo – 1,7 litro;
- lauro lapas – vnt.
Sriubos paruošimas:
Kopūstą susmulkinkite, kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol suminkštės. Į kopūstą įberkite druskos ir cukraus, tada sudėkite konservuotus pomidorus ir išmaišykite.
Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais ir apkepkite kartu su kopūstais. Susmulkinkite česnaką ir apkepkite puode su augaliniu aliejumi.
Smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite jį su česnaku puode. Į svogūną ir česnaką sudėkite maltą mėsą, išmaišykite, pasūdykite ir kepkite 10 minučių.
Morkas supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į maltą mėsą. Saldžiąsias paprikas supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į maltą mėsą.
Į keptuvę taip pat dedame keptus kopūstus ir bulves, išmaišome. Į keptuvę supilame verdantį vandenį, uždengiame dangčiu ir viriname 25–30 minučių.
Šiuo metu susmulkinkite žalumynus ir po virimo sudėkite juos į sriubą.
Rezultatas – soti, aromatinga sriuba su malta mėsa.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
