Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanesnis už bet kokį tortą. Pyragas, kurį kepu per visas šventes.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šis saldus aromatingas pyragas paįvairins jūsų racioną.

Riešutų pyrago tešlos ingredientai:

  • Miltai – 300 g;
  • Cukrus – 130 g;
  • Kiaušiniai – 3 vnt.;
  • Grietinė – 3 šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Pienas – 80 ml;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Kepimo milteliai – 1 arb. šaukštelis;
  • Soda – 0,5 šaukštelio.

Įdaro ingredientai:

  • Datulės – 100 g;
  • Graikiniai riešutai – 70 g;
  • Medus – 2 šaukštai.

Riešutų pyrago gaminimas:

Į dubenį su kiaušiniais supilkite vanilę ir klasikinį cukrų, plakite mikseriu, kol susidarys baltos putos. Į putas įpilkite augalinio aliejaus, toliau plakite.

Į mišinį įpilkite grietinės, plakite iki vientisos masės. Į mišinį supilkite pieną, suberkite pusę visų miltų, įberkite kepimo miltelius. Minkykite storą tešlą, į kurią supilkite likusius miltus.

Gėrimą užgesiname citrinos sultimis, supilame į tešlą ir toliau minkome.

Įdarui paruošti išimkite datulių kauliukus ir sumaišykite juos su riešutais bei medumi trintuvu. Plakite ingredientus iki vientisos masės.

Iš kepimo popieriaus iškirpkite apskritimą, kurio skersmuo būtų lygus kepimo formos dugnui. Supilkite pusę tešlos į kepimo formą ir kaitinkite ant silpnos ugnies.

Rekomenduojame:  Skanus naminis pyragas be miltų. Erdvi beza ir aksominis kremas

Įdarą dėkite ant tešlos viršaus.

Uždenkite įdarą antrąja tešlos dalimi.

Ant pyrago viršaus uždėkite kepimo popieriaus, uždenkite dangčiu. Kepkite pyragą 35–40 minučių, tada apverskite jį viršumi į kepimo formos dugną.

Kepkite pyragą po dangčiu dar 15 minučių.

Rezultatas – paprastas arbatos pyragas, pagamintas keptuvėje.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 3.4 / 5. Balsų skaičius: 11

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.