Sekite mus Facebook'e!
Pasidalysiu savo mėgstamiausių kotletų receptu ir atskleisiu jų sultingumo paslaptį. Galite naudoti bet kokią mėsą, galutiniam rezultatui tai įtakos neturi.

Ruošiant paimkite:
- Reikės: 500 g maltos vištienos;
- 1 kiaušinio;
- 1 svogūno;
- 2-3 skiltelių česnako;
- 100 g baltos duonos minkštimo;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- 50 g šaldyto sviesto;
- druskos, pipirų;
- džiūvėsėlių duonai paskaninti.

Paimkite baltos duonos ir nupjaukite plutelę. Jas galima panaudoti džiūvėsėliams. Išmirkykite minkštimą piene. Kol ji sugeria skystį, paimkite svogūną.

Jis turi būti su malta mėsa santykiu 1:5 (jei 500 g maltos mėsos, tai 100 g svogūnų). Jį kartu su česnaku reikia sutrinti trintuvu.

Išspauskite duonos trupinius. Sudėti prie svogūnų ir plakti, kol susidarys vientisa klampi masė. Šį mišinį įmaišykite į maltą mėsą. Įdėkite grietinės ir kiaušinio, prieskonių. Viską išmaišykite.

Kad kotletai būtų sultingesni, reikia pridėti. šaldyto sviesto. Jį reikia sutarkuoti ir sudėti į faršą.

Įkaitinkite keptuvę. Šaukštu suberkite faršą, suformuokite kotletą. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apie 4 minutes.

Geriau neuždengti dangčiu. Išimkite pateiktą patiekalą ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai. Gaunasi labai sultingas patiekalas.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
