Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šiuos kotletus valgome tiesiai iš keptuvės: yra maža gudrybė, dėl kurios jie visada būna sultingi

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pasidalysiu savo mėgstamiausių kotletų receptu ir atskleisiu jų sultingumo paslaptį. Galite naudoti bet kokią mėsą, galutiniam rezultatui tai įtakos neturi.

Ruošiant paimkite:

  • Reikės: 500 g maltos vištienos;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 svogūno;
  • 2-3 skiltelių česnako;
  • 100 g baltos duonos minkštimo;
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės;
  • 50 g šaldyto sviesto;
  • druskos, pipirų;
  • džiūvėsėlių duonai paskaninti.

Paimkite baltos duonos ir nupjaukite plutelę. Jas galima panaudoti džiūvėsėliams. Išmirkykite minkštimą piene. Kol ji sugeria skystį, paimkite svogūną.

Jis turi būti su malta mėsa santykiu 1:5 (jei 500 g maltos mėsos, tai 100 g svogūnų). Jį kartu su česnaku reikia sutrinti trintuvu.

Išspauskite duonos trupinius. Sudėti prie svogūnų ir plakti, kol susidarys vientisa klampi masė. Šį mišinį įmaišykite į maltą mėsą. Įdėkite grietinės ir kiaušinio, prieskonių. Viską išmaišykite.

Kad kotletai būtų sultingesni, reikia pridėti. šaldyto sviesto. Jį reikia sutarkuoti ir sudėti į faršą.

Įkaitinkite keptuvę. Šaukštu suberkite faršą, suformuokite kotletą. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apie 4 minutes.

Geriau neuždengti dangčiu. Išimkite pateiktą patiekalą ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalai. Gaunasi labai sultingas patiekalas.

Rekomenduojame:  Šią duoną kepė tik mano prosenelė. Oro ir skonio duona: suvalgoma per 5 minutes

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *