Sekite mus Facebook'e!
Užtepėlių populiarumą lemia jų naudojimo paprastumas. Daugumai dirbančių žmonių sunku anksti keltis ryte. Todėl nėra laiko paruošti sočių pusryčių. Užtepėlės ant duonos ir skrebučių daugeliui padeda ryte neapsieiti be pusryčių. Svarbu nepamiršti, kad rytiniai valgiai yra svarbūs organizmui.
Parduotuvėse parduodama daugybė paštetų ir kitų produktų greitiems pusryčiams. Tačiau tarp daugybės užtepėlių gali būti sunku rasti skanų. Todėl verta išmokti patiems pasigaminti užtepėlę.
Tepimo ingredientai:
* Žalieji svogūnai – ryšelis;
* Kiaušiniai – 3 vnt.;
* Marinuoti agurkai – 2 vnt.;
* Krapai – pora šakelių.
Padažui skirti ingredientai:
* Nerafinuotas augalinis aliejus – 3 šaukštai;
* Vyno actas arba citrinos sultys – 1 arbatinis šaukštelis;
* Česnakas – 1 skiltelė;
* Malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
* Švelnios garstyčios – 1 arb. šaukštelis;
* Druska – 1/4 arb. šaukštelio.
Užtepėlių ruošimas:
Kiaušinius kietai išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite laiškinius svogūnus ir krapus ir sudėkite į kiaušinius. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir sudėkite į kiaušinius.
Padažui dubenyje sumaišykite actą, maltus juoduosius pipirus, garstyčias ir druską su augaliniu aliejumi. Per presą išspauskite česnako skiltelę, įdėkite ją į aliejų ir išmaišykite.
Užpilkite padažą ant kiaušinių ir sumaišykite ingredientus.
Tai paprastas užkandis ir užtepas pusryčiams.
Galite tepti tešlą ant duonos, į tartletus ir ant skrebučių.




Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
