Salotos su vištiena ir kiaušinių blyneliais – maistingas ir įspūdingas patiekalas, kuriame dera lengvumas ir sotumas, todėl jis puikiai tinka įvairioms progoms: nuo šventinio stalo iki kasdienės vakarienės. Šios salotos išsiskiria ne tik originaliu skoniu, bet ir pateikimo estetika, todėl puikiai tinka bet kokiems patiekalams
. Pagrindinis šių salotų komponentas – vištiena, kuri yra baltymų šaltinis ir gali būti ruošiama įvairiais būdais: nuo kepimo iki virimo ar kepimo. Vištiena pasižymi neutraliu skoniu, todėl ji harmoningai dera su įvairiais ingredientais ir prieskoniais
. Kiaušinių blyneliai savo ruožtu patiekalui suteikia švelnią tekstūrą ir nuostabų skonį. Juos galima supjaustyti šiaudeliais arba kvadratėliais, taip sukuriant įdomią salotų kompoziciją.
Sudedamosios dalys:
- Svogūnai – 120 g;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – 100 ml;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- pieno – 2 valg. šaukštai;
- virtos mėsos – 300 g;
- konservuotų kukurūzų – 280 g;
- skrudinti riešutai – 50 g;
- majonezas – 150 g.
Salotų paruošimas:
Supjaustome ketvirčiais žiedų svogūnus, sumaišome su druska, cukrumi ir actu, užpilame vandeniu ir paliekame 10 min. marinuotis. Kiaušinius sumaišome su druska ir pienu, ant blyninės iškepame plonus blynelius
. Vištieną supjaustome plonais griežinėliais, peiliu susmulkiname
pakepintus
riešutus. Sumaišykite vištieną ir riešutus salotinėje
. 4-5 cm storio juostelėmis supjaustykite kiaušinių blynus, tada supjaustykite juos plonais šiaudeliais ir pridėkite prie mėsos ir riešutų. Į salotas sudėkite iš marinato išspaustą svogūną ir kukurūzus.
Salotas apliekite majonezu ir gerai išmaišykite
.
Rekomenduojame salotas užpilti prieš patiekiant. Šiame recepte vištieną galite pakeisti kalakutiena arba visai naudoti veršieną.