Sekite mus Facebook'e!
Salotos su vištiena ir kiaušinių blyneliais – maistingas ir įspūdingas patiekalas, kuriame dera lengvumas ir sotumas, todėl jis puikiai tinka įvairioms progoms: nuo šventinio stalo iki kasdienės vakarienės. Šios salotos išsiskiria ne tik originaliu skoniu, bet ir pateikimo estetika, todėl puikiai tinka bet kokiems patiekalams
. Pagrindinis šių salotų komponentas – vištiena, kuri yra baltymų šaltinis ir gali būti ruošiama įvairiais būdais: nuo kepimo iki virimo ar kepimo. Vištiena pasižymi neutraliu skoniu, todėl ji harmoningai dera su įvairiais ingredientais ir prieskoniais
. Kiaušinių blyneliai savo ruožtu patiekalui suteikia švelnią tekstūrą ir nuostabų skonį. Juos galima supjaustyti šiaudeliais arba kvadratėliais, taip sukuriant įdomią salotų kompoziciją.
Sudedamosios dalys:
- Svogūnai – 120 g;
- druskos – 1/2 šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – 100 ml;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- pieno – 2 valg. šaukštai;
- virtos mėsos – 300 g;
- konservuotų kukurūzų – 280 g;
- skrudinti riešutai – 50 g;
- majonezas – 150 g.
Salotų paruošimas:
Supjaustome ketvirčiais žiedų svogūnus, sumaišome su druska, cukrumi ir actu, užpilame vandeniu ir paliekame 10 min. marinuotis. Kiaušinius sumaišome su druska ir pienu, ant blyninės iškepame plonus blynelius
. Vištieną supjaustome plonais griežinėliais, peiliu susmulkiname
pakepintus
riešutus. Sumaišykite vištieną ir riešutus salotinėje
. 4-5 cm storio juostelėmis supjaustykite kiaušinių blynus, tada supjaustykite juos plonais šiaudeliais ir pridėkite prie mėsos ir riešutų. Į salotas sudėkite iš marinato išspaustą svogūną ir kukurūzus.
Salotas apliekite majonezu ir gerai išmaišykite
.

Rekomenduojame salotas užpilti prieš patiekiant. Šiame recepte vištieną galite pakeisti kalakutiena arba visai naudoti veršieną.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


