Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis receptas tapo mano mėgstamiausiu. Salotos su vištiena ir kiaušinių blyneliais

Salotos su vištiena ir kiaušinių blyneliais – maistingas ir įspūdingas patiekalas, kuriame dera lengvumas ir sotumas, todėl jis puikiai tinka įvairioms progoms: nuo šventinio stalo iki kasdienės vakarienės. Šios salotos išsiskiria ne tik originaliu skoniu, bet ir pateikimo estetika, todėl puikiai tinka bet kokiems patiekalams

. Pagrindinis šių salotų komponentas – vištiena, kuri yra baltymų šaltinis ir gali būti ruošiama įvairiais būdais: nuo kepimo iki virimo ar kepimo. Vištiena pasižymi neutraliu skoniu, todėl ji harmoningai dera su įvairiais ingredientais ir prieskoniais

. Kiaušinių blyneliai savo ruožtu patiekalui suteikia švelnią tekstūrą ir nuostabų skonį. Juos galima supjaustyti šiaudeliais arba kvadratėliais, taip sukuriant įdomią salotų kompoziciją.

Sudedamosios dalys:

  • Svogūnai – 120 g;
  • druskos – 1/2 šaukštelio;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
  • vandens – 100 ml;
  • kiaušiniai – 5 vnt;
  • pieno – 2 valg. šaukštai;
  • virtos mėsos – 300 g;
  • konservuotų kukurūzų – 280 g;
  • skrudinti riešutai – 50 g;
  • majonezas – 150 g.

Salotų paruošimas:

Supjaustome ketvirčiais žiedų svogūnus, sumaišome su druska, cukrumi ir actu, užpilame vandeniu ir paliekame 10 min. marinuotis. Kiaušinius sumaišome su druska ir pienu, ant blyninės iškepame plonus blynelius

. Vištieną supjaustome plonais griežinėliais, peiliu susmulkiname

pakepintus

riešutus. Sumaišykite vištieną ir riešutus salotinėje

. 4-5 cm storio juostelėmis supjaustykite kiaušinių blynus, tada supjaustykite juos plonais šiaudeliais ir pridėkite prie mėsos ir riešutų. Į salotas sudėkite iš marinato išspaustą svogūną ir kukurūzus.

Salotas apliekite majonezu ir gerai išmaišykite

.

Этот рецепт стал моим любимым. Салат с курицей и яичными блинчиками

Rekomenduojame salotas užpilti prieš patiekiant. Šiame recepte vištieną galite pakeisti kalakutiena arba visai naudoti veršieną.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *