Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis receptas neprilygstamas: sotus troškinys

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Atidarius vazonėlius, aromatas apsvaigins visus aplinkinius savo kvapu!

Sudedamosios dalys:

  • kiauliena – 700 g
  • bulvės – 5 vnt.
  • svogūnas (didelis) – 1 vnt.
  • morkos (didelės) – 1 vnt.
  • paprika – 1-2 vnt.
  • pomidorai – 2-3 vnt.
  • grietinė – 200 g
  • Provanso žolelės – pagal skonį
  • juodieji pipirai – pagal skonį
  • druska – pagal skonį
  • sūris – 200 g
  • žalumynai – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, įberkite druskos, pipirų, itališkų žolelių ir palikite marinuotis apie 30 minučių. Paruoškite daržoves: nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūną, morkas sutarkuokite stambia tarka, papriką supjaustykite mažais kubeliais arba juostelėmis, pomidorus – pusžiedžiais.
  2. Viską išdėliokite sluoksniais. Bulves sudėkite ant paties dugno, įberkite šiek tiek druskos ir patepkite trupučiu grietinės arba majonezo.
  3. Toliau, morkų sluoksnis. Paprikų sluoksnis. Tada pomidorai. Druska. Pjaustyti svogūnai. Marinuota mėsa. Ir pačioje pabaigoje gausiai aptepkite grietine.
  4. Užpilkite vandeniu iki paskutinio sluoksnio lygio. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes uždarytais dangteliais. Tada nuimkite dangtelius, pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl įdėkite indelius be dangtelių į orkaitę 30 minučių.
  5. Kepsnys gaunasi labai skanus, daržovės ir mėsa susilieja viena su kitos sultimis, sukurdamos unikalią skonio paletę. Mėsa gaunasi labai švelni, tiesiog tirpsta burnoje, o sūris paruduoja ir padengia traškia plutele.
Rekomenduojame:  Kaip pigią mėsą padaryti minkštą kaip puikų kepsnį

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 1 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.