Sekite mus Facebook'e!
Atidarius vazonėlius, aromatas apsvaigins visus aplinkinius savo kvapu!
Sudedamosios dalys:
- kiauliena – 700 g
- bulvės – 5 vnt.
- svogūnas (didelis) – 1 vnt.
- morkos (didelės) – 1 vnt.
- paprika – 1-2 vnt.
- pomidorai – 2-3 vnt.
- grietinė – 200 g
- Provanso žolelės – pagal skonį
- juodieji pipirai – pagal skonį
- druska – pagal skonį
- sūris – 200 g
- žalumynai – pagal skonį
Paruošimas:
- Mėsą supjaustykite mažais gabalėliais, įberkite druskos, pipirų, itališkų žolelių ir palikite marinuotis apie 30 minučių. Paruoškite daržoves: nulupkite bulves ir supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūną, morkas sutarkuokite stambia tarka, papriką supjaustykite mažais kubeliais arba juostelėmis, pomidorus – pusžiedžiais.
- Viską išdėliokite sluoksniais. Bulves sudėkite ant paties dugno, įberkite šiek tiek druskos ir patepkite trupučiu grietinės arba majonezo.
- Toliau, morkų sluoksnis. Paprikų sluoksnis. Tada pomidorai. Druska. Pjaustyti svogūnai. Marinuota mėsa. Ir pačioje pabaigoje gausiai aptepkite grietine.
- Užpilkite vandeniu iki paskutinio sluoksnio lygio. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje apie 30–35 minutes uždarytais dangteliais. Tada nuimkite dangtelius, pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl įdėkite indelius be dangtelių į orkaitę 30 minučių.
- Kepsnys gaunasi labai skanus, daržovės ir mėsa susilieja viena su kitos sultimis, sukurdamos unikalią skonio paletę. Mėsa gaunasi labai švelni, tiesiog tirpsta burnoje, o sūris paruduoja ir padengia traškia plutele.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
