Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis pyragas geresnis už obuolių pyragą! Ne tik skanus, bet ir gražus: jis bus šventinio stalo puošmena.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Citrinų pyragas – vienas iš amžinų Anglijos ir Prancūzijos virėjų ginčų. Tiesa ta, kad citrininiai pyragai buvo kepami abiejose šalyse tuo pačiu metu.

Tačiau kas yra Europos citrininių pyragų pradininkas? Tikriausiai citrininių pyragų kepimo pradininke iki šiol laikoma Prancūzija. Į šią šalį citrinos buvo atvežtos XV amžiuje. Citrinų plantacijų atsiradimas turėjo įtakos tam, kaip virėjai elgėsi su citrinomis. Iš jų jie bandė kurti įvairius skanėstus

. Papasakosime, kaip patiems paruošti kvapnų citrinų pyragą.

Citrinų pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • cukraus – 100 g;
  • vanilinio cukraus – 8 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • augalinis aliejus – 4 šaukštai. litrai;
  • sviesto – 40 g;
  • raugo – 4 g;
  • miltai – 300 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Kiaušinis – vnt;
  • cukraus – 5 valg;
  • kukurūzų krakmolo – 60 g;
  • pusės citrinos žievelės;
  • pieno – 500 ml;
  • sviesto – 20 g;
  • citrinos sulčių – valgomasis šaukštas.

Citrininio pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukraus pudrą, druską ir vanilinį cukrų. Į kiaušinių masę supilkite sviestą ir augalinį aliejų, išmaišykite iki vientisos

Rekomenduojame:  Paimu 1 puodelį kefyro ir šiek tiek maltos mėsos. Vėsiau nei beliašai ir čeburekai: greiti tinginių pyragai

masės. Į kiaušinių masę dalimis suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą

.

Šiek tiek lipnią ir elastingą tešlą padalykite į porą vienodų

dalių. 26 cm kepimo indą ištepkite sviestu. Vieną iš tešlos dalių plonu sluoksniu sudėkite į formą, paskirstykite ją ant dugno ir šonų.

Этот пирог - лучше яблочного! Не только вкусный, но и красивый: станет украшением для праздничного стола

Įdarui paruošti puode išplakite kiaušinį, cukrų ir krakmolą. Mišinį apibarstykite citrinos žievele, suplakite

, supilkite į mišinį pieną ir ant vidutinės ugnies pakaitinkite iki sutirštėjimo. Sutirštėjusį mišinį pavirkite minutę, sudėkite sviestą

. Sviestą įmaišykite į grietinėlės mišinį, ištirpinkite ir supilkite citrinų sultis. Supilkite kremą į formą, paskirstykite jį po visą paviršių.

Этот пирог - лучше яблочного! Не только вкусный, но и красивый: станет украшением для праздничного стола

Iš antrojo tešlos gabalėlio padarykite apvalų sluoksnį, lygų formos skersmeniui. Picos pjaustykle padarykite tešloje spiralę, perkelkite ją ant kremo viršaus.

Этот пирог - лучше яблочного! Не только вкусный, но и красивый: станет украшением для праздничного стола Этот пирог - лучше яблочного! Не только вкусный, но и красивый: станет украшением для праздничного стола

Tuo pačiu peiliu nupjaukite perteklinius tešlos kraštus. Šaukštą pieno sumaišykite su kiaušinio tryniu, aptepkite tešlos viršų, pabarstykite cukrumi

. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Этот пирог - лучше яблочного! Не только вкусный, но и красивый: станет украшением для праздничного стола

Pyragas išeis ne tik skanus, bet ir gražus. Toks citrininis pyragas bus šventinio stalo puošmena.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *