Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis grikių receptas užkariavo mano šeimą ir net visą pasaulį!

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vakarienė visada būna soti ir įdomi!

Sudedamosios dalys :

● Grikiai – 150 g.
● Malta mėsa – 250–300 g.
● Svogūnas – 1 vnt.
● Pomidorų pasta – 2 valg. šaukštai .
● Česnakas – 2 skiltelės.
● Morkos – 1 vnt. (mažos).
● Augalinis aliejus – 2–3 valg. šaukštai.

Paruošimas :

1. Grikius nuplaukite, nusausinkite keptuvėje, pateptoje aliejumi .
2. Smulkiai supjaustytą svogūną, maltą mėsą ir stambia tarka sutarkuotas morkas pakepinkite iki auksinės spalvos.
Sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite.
3. Sudėkite grikius prie mėsos ir daržovių, užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad grikiai būtų šiek tiek apsemti. Įberkite druskos. Troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu. Į paruoštus grikius įdėkite smulkiai supjaustyto česnako, išmaišykite. Galite įdėti juodųjų pipirų ir lauro lapų.
Skanaus valgio!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.