Sekite mus Facebook'e!
Vakarienė visada būna soti ir įdomi!

Sudedamosios dalys :
● Grikiai – 150 g.
● Malta mėsa – 250–300 g.
● Svogūnas – 1 vnt.
● Pomidorų pasta – 2 valg. šaukštai .
● Česnakas – 2 skiltelės.
● Morkos – 1 vnt. (mažos).
● Augalinis aliejus – 2–3 valg. šaukštai.
Paruošimas :
1. Grikius nuplaukite, nusausinkite keptuvėje, pateptoje aliejumi .
2. Smulkiai supjaustytą svogūną, maltą mėsą ir stambia tarka sutarkuotas morkas pakepinkite iki auksinės spalvos.
Sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite.
3. Sudėkite grikius prie mėsos ir daržovių, užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad grikiai būtų šiek tiek apsemti. Įberkite druskos. Troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu. Į paruoštus grikius įdėkite smulkiai supjaustyto česnako, išmaišykite. Galite įdėti juodųjų pipirų ir lauro lapų.
Skanaus valgio!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
