Sekite mus Facebook'e!
Labai skanios jaunos cukinijos, marinuotos riešutų padaže, kuris tinka su cukinijomis ir baklažanais.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
jaunų cukinijų, 2 vnt.;
– kapotų graikinių riešutų, 3 valg;
– česnako, 1 skiltelės;
–
augalinio aliejaus, 3 šaukštai
; – muskato riešuto, žiupsnelis
; – žolelių
; – citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas
; – sūrio, 30 g; –
druskos, pipirų ir prieskonių.
Gaminimo procesas
Cukiniją galite imti bet kokią, tik labai prinokusią, dėl žievelės teks virti šiek tiek ilgiau
. Supjaustykite ją gabaliukais ir pasūdykite, palikite 10 minučių, kad daržovė atiduotų sulčių perteklių. Tada nusausinkite skystį ir nusausinkite gabalėlius ant popierinių rankšluosčių
. Sudėkite cukiniją į keptuvėje įkaitintą aliejų, pamaišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
PatarimasCukinijas šiek tiek apkepkite, kad jos nesuminkštėtų.
Padažui sumaišykite citrinos sultis ir augalinį aliejų, pipirus, muskatą ir druską, išspaustą česnaką, smulkiai supjaustytas žoleles ir susmulkintus graikinius riešutus.
Sudėkite cukinijas į indą, sumaišykite su padažu ir išmaišykite.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir patiekite kaip karštas arba šaltas salotas – bet kuriame veide cukinijos bus labai skanios.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
