Sekite mus Facebook'e!
Salotos su bulvėmis, vištiena ir marinuotais agurkais – tai patiekalas, kuriame dera paprastumas ir skonių turtingumas. Jame harmoningai susipina tekstūros ir skoniai: minkštos bulvės, švelni vištienos mėsa ir traškūs marinuoti agurkai sukuria nepakartojamą kulinarinę simfoniją, kuri lengvai gali tapti bet kurio stalo puošmena.
Šios salotos yra ne tik skanios, bet ir maistingos, todėl puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam pobūviui
.
Jas galima gaminti iš virtos arba keptos vištienos filė, o bulves galima virti arba kepti – tai suteikia joms papildomo skonio.
Marinuoti agurkai patiekalui suteikia pikantiškumo, gaivumo ir įdomų tekstūrų kontrastą.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- bulvės – 4 vnt;
- marinuoti agurkai – 300 g;
- Kietasis sūris – 100 g;
- prancūziškos garstyčios – 2 šaukštai;
- Vištienos filė – 330 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- cukraus – 2 šaukšteliai;
- acto – 80 ml;
- Šaltas vanduo – 80 ml;
- Naminis majonezas – 200 ml.
Salotų paruošimas:
Vištienos filė išvirkite iki vištos filė ir palikite atvėsti sultinyje
. Tada filė supjaustykite arba padalykite į skaidulas, pasūdykite, papipirinkite ir sumaišykite su majonezu
.
Į kepimo žiedą sudėkite vištienos sluoksnį, ištepkite jį majonezu
. Nupilkite marinatą nuo svogūno ir uždėkite jį ant vištienos sluoksnio. Virtas bulves užtepkite ant svogūnų sluoksnio, sutrinkite, pasūdykite ir ištepkite majonezu.
Marinuotus agurkus smulkiai supjaustykite ir uždėkite ant bulvių sluoksnio
.
Tada atskirkite virtų kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius užtepkite ant agurkų sluoksnio, aptepkite plonu majonezo sluoksniu
. Sūrį užtepkite ant trynių sluoksnio, sūrio sluoksnį aptepkite majonezu
.
Baltymus užtepkite ant sūrio sluoksnio, palikite salotas šaldytuve porai valandų.
Salotoms papuošti galite naudoti sezamo sėklas, aguonas, granatų grūdelius. Gaunasi paprastos, bet skanios šventinės salotos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
