Sekite mus Facebook'e!
Salotos, kurių didžiąją dalį sudaro burokėliai, visi gamina su žuvimi. Norėčiau jums pasiūlyti vieną iš savo mėgstamiausių mėsos salotų su burokėliais receptų. Jos gaunasi labai skanios, gaminimo procese nėra nieko sudėtingo.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- Virtas arba keptas burokėlis, 1 vnt;
- virtos jautienos, 600-700 g;
- svogūno, 1 vnt;
- žirnių, 1 skardinė;
- marinuotų arba raugintų agurkų, 4 vnt;
- majonezas, druska, pipirai.
Marinatui reikės:
- acto, 3 valg;
- vandens, 100 ml;
- cukraus, 1 šaukštelis.
Gaminimo procesas
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir marinuokite marinate (sumaišykite visus ingredientus).
Patarimas: galima naudoti bet kokius svogūnus, tačiau daug skanesni yra raudonieji svogūnai.
Mėsą ir burokėlius supjaustykite šiaudeliais
. Agurkus taip pat supjaustykite šiaudeliais
. Iš marinato išspauskite svogūnus
. Visus produktus sumaišykite. Užpilkite
majonezu pagal skonį ir skonį. Jei reikia, į salotas įberkite druskos
. Patiekdami apibarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais, taip pat galite pabarstyti krapais.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


