Sekite mus Facebook'e!
Vinaigrette pagal šį receptą pasirodo įdomus ir labai skanus.
Paruošimui reikės tokių ingredientų:
–
Reikės:
– baltųjų pupelių, skardinė;
– morkų, 3 vnt
; – svogūnų, 1 vnt;
– burokėlių, 2 vnt; – raugintų agurkų,
3 vnt;
– raugintų kopūstų, 100 g.
Išvirkite morkas ir burokėlius kartu su kubeliais supjaustytais svogūnais. Burokėlių kubelius atskirame inde sumaišykite su pora šaukštų saulėgrąžų aliejaus ir palikite kuriam laikui.
Agurkai supjaustomi kubeliais ir sumaišomi su kopūstais bei pupelėmis
.
Keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinami svogūnai. Ir burokėliams, ir svogūnams imkite kokybiško, nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus, kad salotos turėtų aliejaus skonį – jis yra bet kokio užpilo, ne tik su pupelėmis ir kopūstais, akcentas
. Sumaišykite visus ingredientus ir karštus svogūnus sumaišykite su aliejumi.
Salotas
sumaišykite
, atvėsinkite iki kambario temperatūros (būtinai kelis kartus pamaišykite) ir tik tada valandai padėkite į šaldytuvą. Jei įdėsite šiltas, jos greitai parūgštės.
Būtent kepti svogūnai ir nerafinuotas aliejus padaro salotas įdomias.
Jei nemėgstate tokio sūrių produktų rinkinio – agurkų ir raugintų kopūstų, įdėkite ką nors kita. Pasirinktinai galite apsieiti be kopūstų arba be pupelių. Tačiau viskas priklauso nuo skonio.
