Sekite mus Facebook'e!
Rezultatas – paprasti, greitai paruošiami sūrio pyragai. Tai puikus pasirinkimas pusryčiams arba užkandžiui.
Sūrio pyragų ingredientai:
- pienas – 200 ml;
- cukrus – arb. šaukštelis;
- sausos mielės – arbatinis šaukštelis;
- druska – arb. šaukštelis;
- miltai – 400 g;
- augalinis aliejus – 20 ml;
- sūris – 300 g;
- kiaušiniai – vnt.
Sūrio pyragų paruošimas:
Į šiltą pieną supilkite granuliuotą cukrų, druską ir mieles, sumaišykite ingredientus, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į pieno mišinį persijokite miltus, tešlą pirmiausia minkykite mentele, o tada rankomis.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų, toliau minkykite ir formuokite bandelę. Uždenkite bandelę celofanu ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Dar kartą perminkykite tešlą ir padalinkite į 10 lygių dalių. Tešlos gumulėlius iškočiokite į mažus paplotėlius.
Į kiekvieną paplotėlį įdėkite po šaukštą sūrio įdaro ir uždarykite viduje.

Sutepkite rankas vandeniu ir lengvai suplokštinkite pyragėlius rankomis.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

