Sekite mus Facebook'e!
Žinau, kad daugelis žmonių nesupranta silkės skonio pomidorų padaže. Tačiau šis receptas jums tikrai patiks – žuvis gaunasi labai minkšta, kvapni, su pikantiškomis natomis, puikiai tinka kaip užkandis ir priedas prie įvairių garnyrų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- Reikės: silkės, 2 vnt;
- svogūno, 1 vnt;
- kečupo, 400 g;
- vandens, 2,3 puodelio;
- augalinis aliejus, 4 šaukštai;
- obuolių sidro acto, 2 valgomieji šaukštai;
- druskos, 1,5 šaukštelio;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- pipirų ir kvapiųjų pipirų po 5 vnt;
- lauro lapai, 2 vnt.
Virimo procesas
Išvalykite žuvį iš vidaus, pašalinkite pelekus ir galvą, nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite servetėlėmis
. Silkę supjaustykite porcijomis.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais
.
Vandenį sumaišykite su druska ir cukrumi, kečupu, lauro lapu ir pipirais.
Marinatą užvirinkite, supilkite actą, minutę pavirkite ir atvėsinkite
. Žuvį ir svogūnus sluoksniais sudėkite į indą
, užpilkite
marinatu ir uždenkite dangčiu
. Per naktį padėkite į šaldytuvą
.

Šis užkandis puikiai tinka prie virtų ir keptų bulvių, taip pat tinka su keptomis bulvėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


