Sekite mus Facebook'e!
Šie ypatingi blynai savo pavadinimą gavo dėl neįprastos tešlos, kurioje harmoningai dera sūris ir šviežios žolelės, suteikdamos jiems neįtikėtiną skonį ir sodrumą. Ryškiai žalia spalva iš karto patraukia akį, o aromatas žadina apetitą. Šiuos blynus galima paįvairinti įvairiais įdarais arba patiekti su kremine grietine, todėl jie idealiai tinka bet kuriuo paros metu – nuo sočių pusryčių iki lengvos vakarienės.
Ingredientai:
Miltai – 1 puodelis
Pienas – 1,5 puodelio
Kiaušiniai – 2 vnt.
Sūris (Ementalio, Tilsiter arba Edeno) – 50–70 g (tarkuoto)
Krapai – maža ryšelė
Druska – 1/2 arb. šaukštelio
Augalinis aliejus – 2 valg. šaukštai
Sviestas – patiekimui
Žingsnis po žingsnio paruošimas:
1. Įberkite miltų ir persijokite juos, kad neliktų gumulėlių ir tešla būtų puresnė. Sūrį sutarkuokite vidutinės rupumo tarka. Geriausia naudoti vidutinio kietumo sūrius, tokius kaip Ementalio, Tilsiterio arba Edeno. Jie gerai lydosi, tešla netirštėja. Krapus kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Giliame dubenyje įmuškite 2 kiaušinius. Plakite juos šluotele arba šakute iki lengvų putų. Į kiaušinius įpilkite 1,5 puodelio pieno. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite miltus, gerai išmaišydami po kiekvieno įdėjimo, kad neliktų gumulėlių. Tešla turi būti skysta, bet šiek tiek lipni. Į tešlą įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Gerai išmaišykite.

3. Į gatavą tešlą įberkite tarkuoto sūrio. Būtinai išmaišykite, kad jis tolygiai pasiskirstytų visoje tešloje. Į tešlą taip pat reikėtų įberti smulkiai supjaustytų krapų. Dar kartą išmaišykite. Žolelės ne tik pagerins blynų skonį, bet ir suteiks jiems gražią išvaizdą.

4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus (1 valgomąjį šaukštą). Kai keptuvė įkais, supilkite nedidelį kiekį tešlos, tolygiai paskirstydami ją ant paviršiaus, kad susidarytų plonas blynas. Kepkite blyną maždaug po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol kraštai pradės džiūti ir atsiras burbuliukų. Tada atsargiai apverskite blyną mentele ir kepkite kitą pusę dar minutę, kol gražiai apskrus.

5. Iškeptus blynus sudėkite į lėkštę. Kad jie išliktų minkšti, uždenkite juos rankšluosčiu arba kiekvieną blyną patepkite trupučiu sviesto. Patiekite karštus blynus. Jie puikiai dera su grietine, minkštu sūriu, kumpiu ar net grybų įdaru.

Galite eksperimentuoti su įdarais: pabandykite į blynus įdėti keptų grybų, kumpio ar rūkytos lašišos gabalėlių.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

