Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šiam išskirtiniam prancūziškam desertui pagaminti man prireikė 10 minučių ir 3 ingredientų, mano šeima yra sužavėta.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Crème brûlée“ ledai – tikras prancūziškas desertas, kurį nesunku pasigaminti namuose vos dviem ingredientais. Šis receptas paprastas ir nereikalauja daug laiko, tačiau rezultatas žavi subtiliu skoniu ir kreminė tekstūra.

Creme Brulée ledai

Crème brûlée istorija siekia ilgą laiką. Manoma, kad šis desertas atsirado Prancūzijoje XVII amžiuje ir greitai išpopuliarėjo dėl savo subtilios tekstūros ir sodraus skonio. Išvertus iš prancūzų kalbos, „crème brûlée“ reiškia „apdegęs kremas“, o tai paaiškinama karamelės plutele, dengiančia desertą. Šis receptas yra duoklė klasikiniam desertui, tačiau ledų pavidalu. O pačiam desertui tereikia 3 ingredientų!

Virimo žingsniai

  1. Grietinėlės plakimas . Pradėkite plakti 500 ml 33 % riebumo grietinėlės. Plakite ją mikseriu, pradėdami nuo mažo greičio ir palaipsniui didindami iki vidutinio. Plakite toliau, kol susidarys minkštos putos, tai užtruks apie 3–5 minutes.

Maišymas su kondensuotu pienu . Į plaktą grietinėlę įpilkite pusę skardinės virinto kondensuoto pieno. Plakite, kol susidarys standžios putos. Kondensuoto pieno kiekį reguliuokite pagal skonį, kad crème brûlée ledai įgautų norimą karamelės skonio sodrumą.

Rekomenduojame:  Šokoladinis desertas per 5 minutes: Jokio kepimo, tik kondensuotas pienas ir želatina. Pirmos klasės konditerių meistrų receptas

Deserto surinkimas . Padėkite vaflinį pyragą ant lėkštės, uždėkite kepimo žiedą ir apvyniokite maistine plėvele. Taip užtikrinsite, kad jūsų „creme brulee“ ledų šonai būtų lygūs ir tvarkingi. Užpilkite kreminės karamelės mišinį ant vaflinio pyrago ir tolygiai paskirstykite. Uždėkite antrą vaflinį pyragą ir lengvai paspauskite.

Užšaldymas . Ledų formelę įdėkite į šaldiklį bent 5 valandoms, o dar geriau – per naktį. Taip krembrulė ledai gerai sustings ir įgaus norimą konsistenciją.

Patiekimas . Išimkite ledus iš formos, nuimkite žiedą ir plėvelę. Supjaustykite porcijomis ir patiekite.

Istorija iš virėjo

Vieną dieną prancūzų šefas, dirbantis garsiame Paryžiaus restorane, nusprendė supaprastinti klasikinį crème brûlée receptą. Jis pastebėjo, kad restorano svečiai dažnai po valgio prašo kažko lengvo ir gaivinančio. Tada šefui kilo mintis sukurti crème brûlée ledus. Jie tapo tikru hitu ir greitai išpopuliarėjo tarp lankytojų. Šiandien šiuo paprastu ir gardžiu desertu galime mėgautis namuose.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.