Sekite mus Facebook'e!
Sriuba su sūrio rutuliukais – skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Dėl paprastumo ruošiant ir prieinamų ingredientų ši sriuba išpopuliarėjo tarp daugelio šeimininkių
. Yra daug sriubos su sūrio rutuliukais receptų, kurie skiriasi sudėtimi ir paruošimo būdu. Tačiau visus juos vienija vienas bendras bruožas – jie sukuria jaukią atmosferą prie stalo ir džiugina subtiliu skoniu. Tokias sriubas paprastai verda Europoje ir Amerikoje.
Sūrio sriuboms atskirai parduodami specialūs sūrio rutuliukai.
Pasigaminkime savo sūrio rutuliukus ir sriubą.
Sriubos ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- krapai – pora šakelių;
- Druska – ½ šaukštelio;
- lauro lapų – 1 vnt.
Sūrio rutuliukų ingredientai:
- Sūris – 100 g;
- Sviestas – 20 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- miltai – 100 g;
- krapai – pora šakelių;
- druskos – žiupsnelis.
Sriubos su sūrio rutuliukais paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, išvirkite puode, kol bus paruošta. Putas nuo sultinio paviršiaus reikia pašalinti skepetaite
. Ant svogūno padaryti gilų kryžiaus formos pjūvį. Ant pusės morkos padarykite panašų pjūvį, sukrėskite daržoves į sultinį ir kartu su jomis toliau virkite mėsą.
Nepamirškite sultinio pasūdyti, virkite po dangčiu ant silpnos ir vidutinės ugnies. Rutuliukams sūrį sutarkuokite stambia tarka, prie jo suberkite krapus
. Į sūrį įmuškite kiaušinį, įdėkite minkšto sviesto, druskos. Į sūrį supilkite miltus, užminkykite tešlą. Palikite ją po maistine plėvele šaldytuve porai minučių
. Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir po 20 minučių virimo siųskite į sriubą. Po 10 minučių bulvių virimo galima pradėti formuoti sūrio rutuliukus.
Rutuliukus sudėkite į sriubos puodą
.
Likusią pusę morkos sutarkuokite smulkia tarka ir po 7 minučių nuo rutuliukų siuntimo įdėkite į sriubą.
Sriubą pasūdykite, įdėkite lauro lapą
.
Šinkuojame krapus, juos supilame į sriubą, kai išimame virtą svogūną ir pusę morkos. Sriubą verdame dar 5 minutes.
Rezultatas – turime dietinę sriubą su sūrio rutuliukais. Ji gaminama nekepinant, todėl gaunasi minkštesnė ir lengvesnė skrandžiui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
