Sekite mus Facebook'e!
Labai lengva, vasariška sriuba su avižiniais dribsniais. Ją galite virti su mėsos ar daržovių sultiniu, kaip jums labiau patinka.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
sultinio, 2 – 2,5 litro
; – svogūnų ir morkų, po 1 vnt.;
– avižinių dribsnių, 3 – 4 valgomųjų šaukštų
; – bulvių, 4 vnt.;
– druskos, pipirų, prieskonių, česnako, žolelių.
Virimo procesas
Išvirkite bet kokį sultinį – vištienos, kalakutienos, kiaulienos.
Bulves supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną smulkiai
supjaustykite. Česnaką ir žoleles berkite pagal skonį, taip pat smulkiai supjaustykite
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite smulk
iai supjaustytą
česnaką ir svogūną
.
Kelias minutes pakepinkite, tada sudėkite morkas ir kepkite, kad morkos suminkštėtų.
Užvirinkite sultinį, įmeskite bulves, virkite, kol pusiau išvirs
. Įberkite avižinių dribsnių.
PatarimasRinkitės greitai išverdančius avižinius dribsnius. Virkite 5 minutes.
Sudėkite daržoves, prieskonius, druską ir pipirus
. Virkite, kol bus paruošti, ir sudėkite žoleles, pavirkite porą minučių ir palikite 5 minutes, kad prisitrauktų.
Sriubą patiekite su grietine arba kitais naminiais padažais
.
