Sekite mus Facebook'e!
Net ir geriausi kotletai paprastai praranda sultingumą vėliausiai antrą dieną. Verčiau skanų šnicelį pasigaminkite iš nebrangios kiaulienos. Mėsa bus tokia kvapni ir minkšta, kad galėsite ją valgyti lūpomis.

Ingredientai:
kiauliena (nugarinė) – 3 medalionai
džiūvėsėliai – 150 g
kiaušinis – 1 vnt.
miltai – 100 g
druska – pagal skonį
juodieji pipirai – pagal skonį
augalinis aliejus kepimui
Paruošimas:
Pradėkite nuo kiaulienos paruošimo: lengvai sumuškite medalionus, jei reikia, pašalinkite plėveles. Suberkite džiūvėsėlius į lėkštę ir kitame dubenyje išplakite kiaušinį.

Į atskirą dubenį suberkite miltus. Kiekvieną kiaulienos gabalėlį pirmiausia apvoliokite miltuose, tada pamirkykite kiaušinyje, o galiausiai – džiūvėsėliuose.

Paruoštus medalionus sudėkite į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Kiaulienos mėsą patiekite su bulvių koše ir raugintais kopūstais, apšlakstyta aromatingu sviestu.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

