Sekite mus Facebook'e!
Užkandžiai yra svarbi šventės dalis. Prie užkandžių svečiai praleidžia daugiausia laiko. Todėl šventiniam stalui būtina kruopščiai parinkti užkandžius. Šio patiekalo universalumas yra tas, kad užkandis gali būti patiekiamas ir per šventę, ir tiesiog vakarienei, pietums.
Yra daug skirtingų užkandžių rūšių. Vienas iš jų laikomas užkandis. Paprastai užtepėlės derinamos su duona. Tai sotus užkandis, kuris gaminamas iš turimų produktų.
Pavyzdžiui, yra bulvių užkandžių, paštetų, salotų. Verta papasakoti, kaip paruošti užkandį su marinuotais agurkais.
Užkandžio ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Majonezas – 3 valg;
- grietinė – 3 valg;
- Švelnios garstyčios – 1 valgomasis šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- česnako – 2 skiltelės;
- Marinuoti agurkai – 3 vnt;
- krapai – pora šakelių.
Užkandžio paruošimas:
Supjaustykite
smulkiai marinuotus agurkus, sudėkite juos į grietinės ir majonezo mišinį
. Česnako skilteles pertrinkite per spaudyklę, krapus susmulkinkite
.

Česnakus ir krapus sudėkite į majonezo ir grietinės mišinį, gerai išmaišykite.

Tai paprastas užtepas žuvies ir mėsos patiekalams.

Šį užkandį galite valgyti su duona ir karštomis bulvėmis.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


