Dabar kotletus gali paruošti beveik kiekvienas virėjas. Tai nesudėtingas mėsos patiekalas, kuriuo galima paįvairinti vakarienę ir pietus. Kartu kotletai yra sotūs, todėl ilgai leidžia atsikratyti alkio jausmo.
Dabar žmonės rečiau patys gamina kotletus
.
Priežastys įvairios. Kažkas neturi laiko gaminti namuose, kažkas nenori arba nemoka. Todėl vietoj namuose pagamintų kotletų naudojami parduotuviniai
. Pirktinių kotletų neakcentuokite, nes jie dažnai būna prastos kokybės. Verta skirti šiek tiek laiko neįprastiems skaniems kotletams paruošti.
Kotletų tešloje ingredientai:
- Mėsos įdaras – 500 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Kiaušinis – vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Duonos trupiniai – 4 valg;
- Pienas – 50 ml.
Įdarui skirti ingredientai:
- Virtus kiaušinius – 2 vnt;
- sviestas – 100 g;
- sūris – 100 g;
- česnako – 2 skiltelės;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- miltai – 3 valg;
- kildinimo medžiagos – ½ valgomojo šaukšto.
Kotletų paruošimas tešloje:
Sumaišykite džiūvėsėlius su pienu, leiskite jiems išbrinkti. Svogūną sutarkuoti smulkia tarka, kartu su kiaušiniu pasiųsti į faršą, pasūdyti
. Į faršą sudėti džiūvėsėlius, rankomis išmaišyti faršą iki vientisos masės. Įdarui sutarkuokite kietai virtus kiaušinius ir sūrį
. Į sūrio ir kiaušinių mišinį sudėkite minkštą sviestą, česnako skilteles įspauskite per presą ir išmaišykite. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir krapus, supilkite juos į faršą ir dar kartą išmaišykite.
Iš faršo padarykite nedideles tortilijas ir
sudėkite
į jas faršą
.
Kiaušinių faršą užkimškite faršu ir palikite šaldiklyje 15 minučių.
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su grietine, miltais ir kepimo milteliais. Apvoliokite kotletus tokioje tešloje.
Įkaitinkite 100 ml augalinio aliejaus ir kepkite kotletus, kol iš visų pusių apskrus.
Rezultatas – turime įdomų kotletų su įdaru kepimo variantą.
Beje, vietoj grietinės tešlai galima naudoti majonezą.