Sekite mus Facebook'e!
Torto kremai yra esminė konditerijos meno dalis, kuri suteikia tortui ne tik skonį, bet ir patrauklią išvaizdą. Kremai atlieka svarbų vaidmenį kuriant įvairius desertus, o jų įvairovė leidžia kurti unikalius derinius ir tekstūras. Jie gali būti naudojami ir kaip sluoksnis tarp tortų, ir tortui iš išorės padengti, ir papuošti
. Kremų yra daugybė rūšių, ir kiekvienas jų turi savitų savybių, todėl šis konditerijos elementas yra išties universalus. Populiariausi yra sviestiniai kremai, kuriems būdinga sodri tekstūra ir gebėjimas ilgai išlaikyti formą. Jie puikiai tinka tortams puošti ir gali būti pagardinti įvairiais ekstraktais, vaisiais ar kakava.
Sudedamosios dalys:
- Sudėtis: pienas – 500 ml;
- manų kruopos – 5 šaukštai;
- cukraus – 150 g;
- sviestas – 200 g;
- citrinos žievelės;
- vanilinio cukraus.
Grietinėlės paruošimas:
Į šiltą pieną supilkite manų kruopas ir palikite 15-20 min. išbrinkti. Tada į masę supilkite cukrų, išmaišykite ir virkite, kol košė taps tiršta.
Supilkite košę į atskirą indą ir palikite atvėsti po maistine plėvele. Plakite manų košę mikseriu 5-7 minutes, tada sudėkite minkštą sviestą ir
toliau plakite ingredientus iki kreminės masės. Į kremą įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų ir dar kartą išplakite.
Gausite paprastą kremą tortams. Jo receptūroje nereikia naudoti kiaušinių ir kitų sudėtingų ingredientų.
