Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šį receptą mėgsta visi. Neįtikėtinai skanūs pitos mėsainiai orkaitėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Orkaitėje kepti pita čeburekai – tai supaprastinta tradicinio patiekalo versija, kuriai nereikia ruošti tešlos ir kepti aliejuje. Vietoj minkymo naudojama plona armėniška pita, kuri kepant tampa traški ir auksinė

. Įdarą galima rinktis pagal skonį: dažniausiai naudojama malta mėsa ir svogūnai, tačiau tinka ir sūris su žolelėmis, bulvės, grybai ar daržovių mišiniai.

Čeburekai, palyginti su klasikiniais, yra mažiau kaloringi, tačiau nepraranda skonio sodrumo.

Patiekalas greitai paruošiamas, lengvai patiekiamas ir tinka tiek karštam užkandžiui, tiek užkandžiui išsinešti.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: Įdaras – 500 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • Pita – 12 vnt;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Pienas – 2 šaukštai;
  • Sezamo sėklos.

Lavash chebureks paruošimas:

Sumaišykite su malta mėsa, į faršą pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Iš lavašo išpjaukite 19 cm skersmens tortilijas

. Kiekvienos tortilijos kraštus

patepkite

plaktu kiaušiniu, ant ½ tortilijos dėkite įdaro. Uždenkite įdarą antrąja pitos dalimi, užspausdami įdarą viduje.

Rekomenduojame:  Nuostabios pupelių salotos per 3 minutes. Vos 4 pagrindiniai ingredientai, ir tai skanu.

Все восторге от этого рецепта. Невероятно вкусные чебуреки из лаваша в духовке

Dėkite čeburekus ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Į likusį plaktą kiaušinį supilkite pieną, šiuo mišiniu aptepkite čeburekų viršų ir pabarstykite sezamo sėklomis.

20-25 min. kepkite čeburekus 190 laipsnių temperatūroje.

Все восторге от этого рецепта. Невероятно вкусные чебуреки из лаваша в духовке

Orkaitėje iškepę cheburekai gražiai paruduos. Jie yra sveikesni organizmui, nes nėra kepti daugelyje augalinio aliejaus.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *