Sekite mus Facebook'e!
Ne paslaptis, kad pavadinimas „choppet“ reiškia mėsos sumušimą, kad ji būtų minkšta ir lengviau iškepama. Ši idėja greičiausiai kilo iš poreikio racione naudoti kietesnes gyvūnų kūno dalis. Tai leido sutaupyti maisto, tuo pačiu užtikrinant skanų patiekalą.
Vištienos krūtinėlės kotleto receptas atsirado XIX amžiaus Vokietijoje. Jis buvo paprastas ir nebrangus, bet nelabai populiarus. Kai patiekalas buvo atrastas Vienoje, jis išpopuliarėjo. Šiais laikais receptai nuolat modernėja, todėl nusprendėme vištienos krūtinėlę sumušti ir pagaminti gardų suktinuką.
Sudėtis ritinėliui:
- vištienos krūtinėlė – vnt.;
- kiaušiniai – vnt.;
- parmezanas – 100 g;
- sviestas – 100 g;
- krapai – 30 g;
- druska – 10 g;
- juodieji pipirai – 10 g;
- džiūvėsėliai – 50 g.
Padažo ingredientai:
- česnakas;
- vyšniniai pomidorai;
- raudonųjų paprikų.
Ritinio paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite į 4 plokščius gabalėlius. Uždenkite maistine plėvele ir sumuškite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kiekvieną gabalėlį patepkite sviestu.

Smulkiai supjaustykite krapus. Parmezano sūrį sutarkuokite stambia tarka. Supilkite į gilų dubenį ir išmaišykite. Mišinį užtepkite ant mėsos.
Susukite krūtinę į ritinėlį.

Paruoškite dvi lėkštes: vieną su vištienos kiaušiniu ir kitą su džiūvėsėliais. Pamirkykite mišinį džiūvėsėliuose ir sudėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite orkaitėje 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui keptuvėje pakepinkite česnaką ir vyšninius pomidorus, tada sudėkite pjaustytą raudonąją papriką. Kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.

Labai skanu ir sotu. Būtinai pabandykite pasigaminti namuose.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


