Sekite mus Facebook'e!
Tortas yra populiarus konditerijos gaminys. Jam surinkti užtenka kelių pyragaičių, išmirkytų gardžiame kreme. Desertas gali būti gaminamas su įvairiais įdarais, puošiamas glajumi, vaisiais ar kremu
. Interneto platybėse, taip pat kulinarinėse knygose yra daugybė paruošimo variantų, apie vieną iš jų šiandien jums papasakosime. Gausime paprastą ir skanų pyragą, dėl kurio virtuvėje nereikės sugaišti daug laiko. Pradėkime!
Ingredientai: 1:
- Reikės: 440 g miltų;
- 300 g sviesto;
- 1 kiaušinis;
- 200 g cukraus;
- 40 g kukurūzų krakmolo;
- 600 ml pieno;
- 100 ml vandens;
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas 9% acto.
- Druska.
Paruošimas:
Miltai: 400 g miltų persijokite ant stalo. Supjaustykite 200 gr sviesto gabalėlį ir sutrinkite rankomis
. Į dubenį įmuškite vieną vištos kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos. Įpilkite šaukštą acto ir vieną šaukštą augalinio aliejaus. Viską išmaišykite plaktuvu
. Įpilkite 100 g šalto vandens ir išmaišykite plaktuvu. Dabar sumaišykite sausus ir skystus ingredientus
. Surinkite tešlą į vieną gumulą ir supjaustykite gabalėliais. Suvyniokite į kamuoliukus. Sudėkite juos į plastikinį maišelį ir 40 min. nusiųskite į šaldymo kamerą
. Dubenyje sumaišykite 200 g cukraus, 40 g miltų ir 40 g kukurūzų krakmolo. Įmaišykite vaniliną. Supilkite 600 ml pieno. Viską
išmaišykite
plaktuvu
, pastatykite ant viryklės, virkite, kol sutirštės, nuolat maišydami. Supilkite į indą ir uždenkite maistine plėvele
. Grįžkite prie tešlos
.
Stalą išklokite pergamentu ir pabarstykite miltais. Kiekvieną gaminį iškočiokite plonu sluoksniu, šakute padarykite skylutes. Siųskite į orkaitę 7 minutėms į 200 °C temperatūrą
. Paruoštus pyragėlius iškepkite vienodos formos, tam galite naudoti apvalią 20 cm skersmens formą. Likučius susmulkinkite į trupinius.
Paimkite 100 g sviesto ir išsukite mikseriu, sudėkite atvėsintą grietinėlę. Vėl naudokite mikserį.
Sluoksnius tarp pyragaičių aptepkite kremu. Paskutinį sluoksnį ištepkite kremu.
Pabarstykite trupiniais, šonus taip pat galima padengti susmulkintais pyragaičių likučiais.
Tortas surinktas, galite patiekti, receptas labai paprastas ir greitas.
Būtinai išbandykite jį savo virtuvėje. Linkime malonaus apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
