Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas mūsų šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą.
Sudedamosios dalys:
kefyras – 0,5 litro;
mielės – 50 gramų;
kiaušinis – 1 gabalėlis;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
druska – žiupsnelis;
miltai – 800–1000 gramų.
Oro tešla Vareniki. Žingsnis po žingsnio receptas
Aš naudoju tikras mieles, o ne sausas. Jas sutrinkite šakute kartu su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir įdėkite kefyrą (šiek tiek pašildytą), gerai išmaišykite.
Į gautą masę suberkite miltus ir žiupsnelį druskos.
Minkykite, kol tešla taps elastinga ir pradės kvėpuoti rankose. Tai įvyks greitai.
Leiskite tešlai šiek tiek pakilti ir iškepkite varenikus su mėgstamu įdaru.
Šios tešlos varenikai yra purūs, porėti, minkšti, juose išlaikomas maksimalus įdaro sultingumas.
