Sekite mus Facebook'e!
Šis sumanus ir paprastas triukas tiesiogine prasme suminkštins bet kokią mėsą. Šis kulinarinis triukas mėgstamas mėsininkų, tačiau jį taip pat lengva pakartoti namuose. Visa gudrybė slypi mėsos mirkyme šviesiame aluje: parodysime, kaip tai padaryti tiesiai skardinėje.

Sudedamosios dalys:
700 g kiaulienos pilvo,
šviesaus kvietinio alaus, 1 butelis arba 500 ml,
3 svogūnai,
druska,
žolelės iš Prancūzijos,
saldžiosios paprikos,
augalinis aliejus
Paruošimas:
Kiaulienos pilvą supjaustykite tokio dydžio gabalėliais, kad tilptų į trijų litrų stiklainį. Pripildykite stiklainį mėsa ir užpilkite kvietiniu alumi. Palaikykite 30 minučių, tada nusausinkite mėsą popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.

Tada kepkite mėsą augaliniame aliejuje po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus, kol kas atidėkite. Dabar supjaustykite svogūną pusžiedžiais ir kepkite 5 minutes.

Mėsą grąžinkite ant svogūnų lova kartu su žolelėmis, paprikomis ir dar vienu buteliu alaus.

Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kol mėsa suminkštės.

Patiekite mėsą su minkšta bulvių koše. Taip pat tiks balti purūs ryžiai.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
