Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Senelės blynų receptas. Jie tokie skanūs, kad mano šeima kasdien prašo juos pagaminti.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra patiekalas, žinomas daugelyje pasaulio kultūrų. Jų istorija siekia daugybę šimtmečių ir yra susijusi su senosiomis įvairių tautų tradicijomis ir papročiais

. Istorikai mano, kad pirmieji blynai atsirado dar prieš mūsų erą. Panašius patiekalus gamino senovės egiptiečiai, graikai ir romėnai

. Tačiau sunku pasakyti, kas tiksliai išrado blynus, nes panašių patiekalų yra daugelyje pasaulio tautų.

Šiais laikais blynai tebėra daugelio žmonių mėgstamas patiekalas. Jie ruošiami pagal skirtingus receptus, naudojant įvairius įdarus ir priedus.

Blynai patiekiami pusryčiams, pietums ir vakarienei, taip pat naudojami kaip desertas.

Sudedamosios dalys: – blynai, kurių sudėtyje esantys ingredientai yra:

  • Manų kruopos – 400 g;
  • sausų mielių – 5 g;
  • cukrus – 40 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • vandens – 300 ml;
  • pieno – 300 ml;
  • druskos – ⅓ šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Blynų paruošimas:

Sumaišykite manų kruopas su mielėmis ir cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu ir išmaišykite. Palikite manų kruopas išbrinkti 1 val.

pašildykite pieną, supilkite į išbrinkusias manų kruopas su augaliniu aliejumi, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos.

Rekomenduojame:  Taip gamino mūsų mamos ir močiutės: pūstų naminių kotletų receptas: skanus kaip vaikystėje.

Sumaišykite visus ingredientus ir palikite tešlą po rankšluosčiu 15-20 min.

Keptuvę patepkite sviestu ir

po

dangčiu iš abiejų pusių kepkite storus blynus

.

Kiekvieną blyną aptepkite ištirpintu sviestu.

Рецепт бабушкиных блинов. Так вкусно, что домашние просят готовить каждый день

Gausite purius storus blynus kiekvienai dienai. Geras būdas paįvairinti blynų kepimą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *