Sekite mus Facebook'e!
Lavašą galima greitai paversti gardžia bandele, kuri tampa puikiu užkandžiu. Jums tereikia lavašo, šiek tiek vištienos krūtinėlės ir bulvių košės.
Ingredientai:
Lavašas – 1 lakštas
Vištienos krūtinėlė – 200 g
Bulvių košė – 150 g
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
Augalinis aliejus – 2-3 šaukštai
Kiaušinis – 1 vnt .
Miltai – 2 šaukštai
Instrukcijos:
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais, maždaug 1–2 cm storio gabalėliais. Jei norite, krūtinėlę galite lengvai apkepti keptuvėje, kol gražiai apskrus, kad ji būtų sultingesnė. Norėdami tai padaryti, keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir kepkite krūtinėlės gabalėlius ant vidutinės ugnies 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Leiskite jiems atvėsti.
2. Nulupkite 2–3 bulves ir supjaustykite jas kubeliais. Supjaustytas bulves sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnelį druskos ir užvirinkite.
Virkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 15–20 minučių). Nusausinkite vandenį ir sutrinkite bulves, įpildami šiek tiek pieno ir sviesto, kad suminkštėtų. Bulvių košę atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Giliame dubenyje sumaišykite susmulkintą vištienos krūtinėlę ir atvėsusią bulvių košę. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite mišinį, kad ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

4. Išvyniokite lavašo lakštą ant švaraus, sauso darbinio paviršiaus. Tolygiai paskirstykite įdarą per visą paviršių. Įdaro sluoksnis turėtų būti maždaug 3–4 mm storio. Įsitikinkite, kad lavašo kraštai lieka švarūs, kad vyniojant tešla išlaikytų formą.

5. Pradėkite atsargiai vynioti lavašą nuo vieno galo, palaipsniui formuodami tvirtą ritinį. Stenkitės jį suvynioti kuo tvirčiau, kad kepant jis nesuirtų. Supjaustykite ritinį maždaug 3–4 cm pločio gabalėliais.

6. Mažame dubenyje išplakite vieną kiaušinį. Palaipsniui suberkite miltus į kiaušinį, nuolat plakdami, kol mišinys taps vientisas ir be gumulėlių.
7. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2–3 šaukštus augalinio aliejaus. Kiekvieną bandelės gabalėlį pamirkykite kiaušinių ir miltų mišinyje, kol jis visiškai pasidengs. Sudėkite bandelės gabalėlius į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tai užtruks apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Atsargiai apverskite bandeles, kad jos neišsiskirtų.

8. Bandeles patiekite karštas iš karto po kepimo. Galite jas patiekti su pasirinktu padažu arba grietine.

Vyniotinis gali būti puikūs pusryčiai, lengva vakarienė ar net užkandis svečiams.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.

