Kaimiški sausainiai – tai paprasti ir sotūs kepiniai, kupini vaikystės ir jaukumo skonio. Jie gaminami iš turimų ingredientų: miltų, sviesto, kiaušinių, cukraus, kartais pridedant pieno, medaus, riešutų ar uogienės.
Kaimiškų sausainių ypatumas – jų nepretenzingumas ir nuoširdus skonis, primenantis močiutės virtuvę, šviežią pieną ir šiltą arbatą iš samovaro. Be įmantrybių, bet su šiluma. Tokie sausainiai idealiai tinka šeimos arbatėlėms ir jaukiems vakarams.
Šiandien kaimiški sausainiai tebėra paprastumo, natūralumo ir naminių skanėstų simbolis, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- sviesto – 140 g;
- cukrus – 60 g;
- pienas – 50 ml;
- mielės – 15 g;
- miltai – 380 g;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Kaimiškų sausainių paruošimas:
Šiltas pienas sumaišomas su mielėmis ir šaukšteliu cukraus, išmaišoma ir paliekama 10-15 min. Tuo metu sviestą sumaišyti su cukrumi, vanile, druska ir kiaušiniais, plakti 3-4 minutes iki vientisos masės.
Į masę supilti oparą ir suberti miltus, išminkyti minkštą tešlą
.
Tešlą iškočiokite į maždaug 1 cm storio stačiakampį lakštą
. Tešlos viršų apibarstykite cukrumi ir padalykite tešlą į nedidelius stačiakampius.
Dėkite sausainius ant pergamentu išklotos
kepimo
skardos ir palikite juos po celofanu 10-15 minučių.
15-20 minučių kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje.
Gauname minkštus saldžius kaimiškus sausainius. Jie ruošiami kuo paprasčiau ir iš nedaug ingredientų.