Sekite mus Facebook'e!
Sausainiai – tai nedideli konditerijos gaminiai iš tešlos, kurie gali būti saldūs arba sūrūs. Sausainiai žmonijai žinomi nuo seniausių laikų ir turi daugybę rūšių, priklausomai nuo kilmės šalies ir kultūrinių ypatumų
. Sausainiai yra populiarus desertas daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos (smėlio, sluoksniuotos tešlos, sausainių ir kt.), juose gali būti įvairių įdarų (šokolado, riešutų, džiovintų vaisių ir kt.) ir jie gali būti įvairių formų (apvalūs, kvadratiniai, figūriniai ir kt.)
. Šiuolaikiniame pasaulyje yra daugybė sausainių receptų, kurie gali patenkinti bet kokį skonį.
Pasigaminkime naminių sausainių per 20 minučių.
Ingredientai: 1:
- Kiaušinis – vnt;
- cukraus – 80 g;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- miltai – 200 g;
- kildinimo medžiaga – 1 šaukštelis;
- druskos – 1/4 šaukštelio.
Sausainių paruošimas:
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol ištirps kruopos, į mišinį supilkite augalinį aliejų. Į mišinį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską ir užminkykite
elastingą ir minkštą tešlą
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir iš tešlos iškočiokite nedidelius rutuliukus. Dėkite rutuliukus ant pergamento, šiek tiek suplokite
. Sausainius apibarstykite cukrumi ir viršuje padarykite nedidelius įpjovimus. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 13-15 minučių.
Rezultatas – skanūs cukriniai sausainiai. Kepimo metu į jį galima dėti įdarų: šokolado, riešutų, sultenių.
