Sekite mus Facebook'e!
Sultys mūsų šalies gastronominėje kultūroje atsirado gana seniai. Tikslios pirmųjų džiūvėsių kepimo datos įvardyti neįmanoma. Daroma prielaida, kad šis pyragas su varške pradėtas kepti viduramžiais
. Žodis „sochnik” kilo nuo tešlos, suvyniotos į sluoksnį, pavadinimo – sochnya. Šis kepinys išlieka aktualus ir po šimtmečių. Ypač sočinikas buvo populiarus SSRS. Tuo metu sochniją galėjai pamatyti ant visų valgyklų prekystalių
. Papasakosime, kaip pasigaminti sochniją su varške namuose.
Sočiai su varške gaminti reikalingi ingredientai:
- Miltai – 250 g;
- sviesto – 80 g;
- grietinė – 80 g;
- varškės – 220 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus pudros – 50 g;
- cukraus – 120 g;
- raugas;
- vanilino – žiupsnelis.
Suktinukų su varške paruošimas:
Į minkštą sviestą supilti 80 g cukraus granulių, išmaišyti iki vientisos masės. Į kreminę masę įmuškite kiaušinį, įpilkite 40 g grietinės, komponentus sumaišykite
. Į masę dalimis suberkite miltus, porą šaukštelių palikdami įdarui. Antrąją dalį miltų sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į tešlą
. Rankomis išminkykite elastingą tešlą, ji turi būti ne skysta ir neužtepta miltais. Tešla sudedama į celofaninį maišelį ir pusvalandžiui įdedama į šaldytuvą
. Tuo metu varškė sutrinama šakute, suberiamas likęs cukrus ir išmaišoma. Įmuškite kiaušinį, į varškę įmaišykite tik baltymą. Taip pat įdėkite grietinės, vanilino ant peilio galo, išmaišykite
. Į varškės masę supilkite likusius miltus, išminkykite suktinukams skirtą įdarą
.
Pabarstykite darbo paviršių miltais, išklokite tešlą ir iškočiokite ją vienodo storio.
Naudodami didelę sausainių formą padalykite tešlą į suktinukus
.
Ant vienos kiekvieno plokštainio dalies užtepkite varškės įdaro ir uždenkite kita tešlos dalimi.
Visus blynelius, taip pat ir varškės įdarą, aptepkite kiaušinio tryniu. Blynelius kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 20-25 minutes. Geriausia spręsti pagal kepinio išvaizdą iškepus.
Nepamirškite iškepusių blynų pabarstyti cukraus pudra. Beje, plovus galite gaminti ne tik su varške, bet ir su obuoliais ar žuvimi.
